Τουρκία: Ο πρέσβης της Σουηδίας κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά από «προσβλητική» εκπομπή για τον Ερντογάν

Τουρκία: Ο πρέσβης της Σουηδίας κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά από «προσβλητική» εκπομπή για τον Ερντογάν

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε εκπομπή που προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας - Οι «αναιδείς και άσχημες εκφράσεις και εικόνες για τον Ερντογάν και την Τουρκία ήταν απαράδεκτες»

erdogan1
Την οργή του Ερντογάν προκάλεσε μία εκπομπή που μετέδωσε η δημόσια σουηδική τηλεόραση, με αποτέλεσμα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον πρέσβη της Σουηδίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Anadolu, η εκπομπή θεωρήθηκε «προσβλητική». «Ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Άγκυρα, Στάφαν Χέρστρομ, κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών λόγω της μετάδοσης στην κρατική σουηδική τηλεόραση (SVT) εκπομπής προσβλητικού περιεχομένου, με δηλώσεις και εικόνες προσβλητικές για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία», μετέδωσε το Anadolu.

Ο πρεσβευτής άκουσε από τους αξιωματούχους ότι «αναιδείς και άσχημες εκφράσεις και εικόνες για τον Ερντογάν και την Τουρκία ήταν απαράδεκτες».

Ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Σουηδίας

Το κλίμα μεταξύ Άγκυρας και Στοκχόλμης παραμένει τεταμένο, κι ενώ ο Ερντογάν απείλησε εκ νέου να μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για «όσο οι υποσχέσεις» που έδωσε, όπως και η Φινλανδία, δεν τηρούνται.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία ότι προστατεύει Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις από την Άγκυρα.

Σουηδική αντιπροσωπεία επρόκειτο να μεταβεί την Τουρκία αυτή την εβδομάδα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, μετά μια τριμερή συνάντηση στα τέλη Αυγούστου στη Φινλανδία.

Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία αφορά δεκάδες αιτήσεις έκδοσης στην Άγκυρα αντιφρονούντων, κυρίως Κούρδων μαχητών και μελών του κινήματος Γκιουλέν.

Έως σήμερα, 28 κράτη μέλη από τα 30 της Ατλαντικής Συμμαχίας έχουν επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία μένουν για να δώσουν την τελική τους συμφωνία.




Ειδήσεις σήμερα:

Αστρονομικές τιμές του LNG από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Γερμανία - Επί τάπητος το πλαφόν στο φυσικό αέριο


Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον 39χρονο που «έλιωσε» το γατάκι στη Θεσσαλονίκη


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης