Γερμανία: Συνάντηση Σολτς – Μακρόν τη Δευτέρα στο Βερολίνο

Γερμανία: Συνάντηση Σολτς – Μακρόν τη Δευτέρα στο Βερολίνο

Βασικό θέμα των συνομιλιών είναι οι επιπτώσεις του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία – Η συνάντηση έγινε εφικτή μετά το αρνητικό τεστ Covid του Γερμανού καγκελάριο 

macron_scholz1
Στο Βερολίνο θα υποδεχτεί τη Δευτέρα τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Οι δύο πολιτικοί άνδρες θα έχουν συνομιλίες στη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή την Ημέρα της Γερμανικής Ενοποίησης.

Η καγκελαρία θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Γάλλου προέδρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπερζαϊτ.

Στην «ατζέντα» των δύο ηγετών, βασικό θέμα θα είναι οι επιπτώσεις του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία. Επιπλέον, Σολτς και Μακρόν θα συζητήσουν θέματα για την διμερή και την ευρωπαϊκή πολιτική.

Αρνητικός στο τεστ Covid ο Σολτς

Η συνάντησή τους προγραμματίστηκε καθώς ο Σολτς δεν είναι πλέον σε σε απομόνωση καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε βγει θετικός στον κορωνοϊό. Ο Γερμανός καγκελάριος υποβλήθηκε σήμερα σε τεστ Covid και βγήκε αρνητικό.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, το Σαββατοκύριακο, ο Σοσιαλδημοκράτης Σολτς θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Εφόσον και αυτό βγει αρνητικό, τότε θα περιμένει να υποδεχτεί την Δευτέρα στην Καγκελαρία τον ένοικο των Ηλυσίων.


Ειδήσεις σήμερα:

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης