Επική γκάφα από τον Μπόρις Τζόνσον: «Ευχαριστώ την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Επική γκάφα από τον Μπόρις Τζόνσον: «Ευχαριστώ την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας αν και εξήρε τις επιτυχίες της Ουκρανίας ευχαρίστησε λανθασμένα τον Ρώσο πρόεδρο – Το διόρθωσε, ωστόσο ήταν ήδη αργά

bojo1
Την έμφυτη ροπή του προς τις γκάφες απέδειξε για άλλη μία φορά ο Μπόρις Τζόνσον, που ευχαρίστησε – κατά λάθος – τον… Βλαντίμιρ Πούτιν και την εμπνευσμένη ηγεσία του.

Ο τέως Βρετανός πρωθυπουργός μιλούσε στη Βουλή των Κοινοτήτων για την προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, ενώ τάχθηκε υπέρ του διπλασιασμού των προσπαθειών για την ενίσχυση της άμυνας των Ουκρανών, μετά και τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν, κάτι που θεωρείται ως προάγγελος κλιμάκωσης του πολέμου.

«Ευχαριστώ την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε εκτενώς στις επιτυχίες της Ουκρανίας. Κι εκεί, ευχαρίστησε τον Πούτιν… Άμεσα κατάλαβε το σφάλμα του και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Χάρη στον ηρωισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εν μέρει και των όπλων που είμαστε περήφανοι που τους προσφέρουμε, συγχαίρω τον τιμημένο φίλο μου (Τζέιμς Χίπι) για το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον οπλισμό που στέλνουμε, είναι μακρά η λίστα. Επίσης ευχαριστώ, φυσικά, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε.



Αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, έσπευσε να διορθώσει: «την εμπνευσμένη ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συγχωρείστε με, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποπεμφθεί τις τελευταίες ημέρες από μεγάλα τμήματα στα βορειοανατολικά της χώρας γύρω από το Χάρκοβο». Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη για να δώσει «περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη» και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος.

Πάντως παρότι η διόρθωση του λάθους ήταν άμεση, το γεγονός της γκάφας επισημάνθηκε, με μερίδα του βρετανικού Τύπου να θυμάται ότι ο τέως πρωθυπουργός είχε έφεση σε ατοπήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κουκουλοφόρος χτύπησε με μαχαίρι δικηγόρο έξω από τα δικαστήρια Χανίων


Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σκάβει διακριτικά τον... λάκκο στον Πούτιν;


Αθώος δήλωσε ο Φουρθιώτης για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του, μίλησε για «σενάριο» των αστυνομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης