Την πρόθεση του να παραιτηθεί δήλωσε ο αμερικανός βουλευτής Γουέινερ

Την πρόθεση του να παραιτηθεί δήλωσε ο αμερικανός βουλευτής Γουέινερ

Ο αμερικανός βουλευτής Άντονι Γουέινερ ενημέρωσε χθες Τετάρτη το βράδυ την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι....

Την πρόθεση του να παραιτηθεί δήλωσε ο αμερικανός βουλευτής Γουέινερ
Ο αμερικανός βουλευτής Άντονι Γουέινερ ενημέρωσε χθες Τετάρτη το βράδυ την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι σκοπεύει να παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε όταν ομολόγησε ότι είχε στείλει άσεμνες φωτογραφίες του σε γυναίκες μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σύμφωνα με μία πηγή από τους Δημοκρατικούς.

"Το είπε χθες το βράδυ στην Πελόζι", επεσήμανε η πηγή αυτή.

Ο Γουέινερ, που είναι το τρίτο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου που παραιτείται φέτος εξαιτίας ενός σεξουαλικού σκανδάλου, αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου από τη Νέα Υόρκη σήμερα στις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Υπό την πίεση του αμερικανού πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα και των δύο μεγάλων κομμάτων ο Γουέινερ μέχρι τώρα επέμενε ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα πάρει μία μικρή άδεια από τη Βουλή για να αναζητήσει θεραπεία.

Εξάλλου σε συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιουνίου ο Άντονι Γουέινερ, αντιπρόσωπος των Δημοκρατικών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα όταν διαβεβαίωνε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός του στο Twitter. Αυτό που ο ίδιος θεωρούσε ένα άμεσο και προσωπικό μήνυμα --μια φωτογραφία του με το εσώρουχο σε γκρο πλαν-- προς μια γυναίκα στο Σιάτλ είχε σταλεί σε όλους τους συνδρομητές του στο Twitter ύστερα από ένα λάθος χειρισμό.
Κλείσιμο

Ο γερουσιαστής, που εθεωρείτο ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικών και μια από τις ελπίδες του κόμματος για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο της Νέας Υόρκης το 2013, πρόσθεσε ότι είχε "αρκετές ανάρμοστες συνομιλίες στο Twitter, το Facebook, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιστασιακά μέσω τηλεφώνου με έξι γυναίκες που συναντούσε στο Διαδίκτυο. Ωστόσο καμιά σχέση με τις γυναίκες αυτές δεν εξελίχθηκε σε σωματική επαφή, σύμφωνα με τον ίδιο.

    
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης