Ρωσία: Με τους Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί ο Πούτιν τις επόμενες μέρες

Ρωσία: Με τους Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί ο Πούτιν τις επόμενες μέρες

Η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Κίνας θα πραγματοποιηθεί στο Ουζμπεκιστάν - Το θέμα των σιτηρών και ο πόλεμος τυης Ουκρανίας θα πέσουν στο τραπέζι

ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Συναντήσεις με τους Ταγίπ Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Τις συναντήσεις αυτές επιβεβαίωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, ο οποίος δήλωσε πως «οι ηγέτες (Πούτιν και Ερντογάν) βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και μέσω τηλεφώνου. Υπάρχουν πολλά θέματα που διαπραγματεύονται, όπως τα σιτηρά, στα οποία η Τουρκία παίζει πολύ θετικό ρόλο. Υπάρχουν πολλά θέματα στη συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν. Ένα σημαντικό μέρος της συνάντησης θα αφιερωθεί σε οικονομικά θέματα ως συνέχεια των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο Σότσι στις 5 Ιουλίου».

Ο Ουσάκοφ δήλωσε ότι θα υπάρξει, επίσης, συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής. «Η προσέγγιση της Κίνας για την Ουκρανία είναι ισορροπημένη, κατανοεί τους λόγους για την υποχρέωση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Φυσικά, οι ηγέτες θα αξιολογήσουν και το πρωτοφανές επιπέδο εμπιστοσύνης στη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση των χωρών τους».

Επισημαίνοντας, ακόμα, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ινδίας αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, ο Ουσάκοφ δήλωσε: «Οι σχέσεις μας με την Ινδία αναπτύσσονται, οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 120% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους».

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 33.590 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 129 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Το Κίεβο ζητά από τη Δύση όπλα για να «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης