Πόλεμος στην Ουκρανία: Δικά μας ήταν τα πλήγματα στην Κριμαία, είπε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δικά μας ήταν τα πλήγματα στην Κριμαία, είπε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού

Ανέλαβε την ευθύνη για τα πλήγματα στις ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις - «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου από τη Ρωσία

explosions_crimea
Ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια σειρά από πλήγματα στις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις που έχει η Ρωσία στην προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης στην πόλη Σάκι που καταστράφηκε ολοσχερώς τον περασμένο μήνα.

Η Ουκρανία μέχρι ώρα υπαινίσσονταν την εμπλοκή της.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ο Βαλέρι Ζαλούζνι, αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, είπε ότι τα πλήγματα προκλήθηκαν από πυραύλους ή ρουκέτες, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες. Δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη καταστράφηκαν από τα πλήγματα αυτά.

Στο άρθρο του, το οποίο συνυπογράφει ο βουλευτής Μιχαήλο Ζαμπρόντσκι, ο Ζαλούζνι λέει ότι η απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα «δεν μπορεί να αγνοηθεί» και ένα τέτοιου είδους πλήγμα θα μπορούσε να προκαλέσει έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο.

«Εδώ υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις» γράφει ο Ζαλούζνι στο άρθρο του.

«Είναι επίσης αδύνατο να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο της άμεσης εμπλοκής των ηγετικών χωρών του κόσμου σε μια «περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, στην οποία η προοπτική ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη άμεσα ορατή», δήλωσε ο Ζαλούζνι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης