Ερντογάν: Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, δεν αναγνωρίζω την προσάρτησή της από τη Ρωσία

Ερντογάν: Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, δεν αναγνωρίζω την προσάρτησή της από τη Ρωσία

Λίγες ημέρες μετά από την συνάντησή του με τον Πούτιν, στο Σότσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε σε ουκρανική εκδήλωση για να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την ρωσική κατοχή στην Κριμαία, όπου ζουν οι τουρκογενείς Τάταροι

ERDOGAN-ZELENSKY-ARTHR
Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας είναι κρίσιμο ζήτημα, όχι μόνον για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά για την διεθνή ασφάλεια, είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, που έγινε το 2014.

Μιλώντας μέσω βιντεοσκοπημένου μυηνύματος στην 2η σύνοδο της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», που διοργάνωσε η Ουκρανική Προεδρία μία ημέρα πριν κλείσουν έξη μήνες από την εισβολή της Ρωσίας με στόχο να τραβήξει την διεθνή προσοχή για την Κριμαία, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι η περιοχή αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να συνεχίσει τις μεσολαβητικές του προσπάθειες προκειμένου να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία με μία «δίκαιη λύση» όπως είπε, «στη βάση της διασφάλισης της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε για άλλη μία φορά ιδιαίτερη αναφορά στους Τατάρους της Κριμαίας, που είναι τουρκογενείς και ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή  σε πολύ μεγάλο ποσοστό - ήταν 250.000 στην απογραφή του 2001, όταν αναγνωρίστηκαν ως τέτοιοι από την Ουκρανία. Χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα για την Τουρκία» την ασφάλειά τους.Όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι Τάταροι διαμένουν στο προσαρτημένο από τη Ρωσία κομμάτι της Κριμαίας. 




Ειδήσεις σήμερα: 

55.679 κρούσματα Covid και 258 νεκροί την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

«Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή έχω άσθμα» είπε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κορινθία

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Πάρα πολύ έντονα τα φαινόμενα, αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί το 112
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης