Ακάρ: Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου - «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός»

Ακάρ: Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου - «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός»

«Βαρεθήκαμε να αποδεικνύουμε τα ψέματα της Ελλάδας», δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

akar_dilwseis_new_xr
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, στον απόηχο του εντοπισμού του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας πως «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα».

Ο Ακάρ ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, ότι «έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι για να συνομιλήσουμε. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».

«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Βαρεθήκαμε να αποδεικνύουμε τα ψέματα της Ελλάδας», δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως «τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης πλέον τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική».

Υπενθυμίζετα πως θετικές εμφανίζονται οι ΗΠΑ στην ανάπτυξη πόρων μετά τις ανακοινώσεις της κοινοπραξίας ENI-TOTAL για ευρήματα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μια τέτοια εξέλιξη θα προωθήσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια ενώ θα δυναμώσει τα θεμέλια για ενεργειακή ασφάλεια σε όλη την περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

North Evia - Samos Pass: Ανάρπαστα μέσα σε λίγα λεπτά τα vouchers

Πολεμικό Ναυτικό: Ραγδαία η επιδείνωση για τη 19χρονη δόκιμο - Κατέληξε μέσα σε τρεις μέρες

Νέα προβοκάτσια της Άγκυρας για δήθεν παρενόχληση τουρκικών F -16 σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης