Ενεργειακή κρίση - Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει με το φυσικό αέριο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι

Ενεργειακή κρίση - Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει με το φυσικό αέριο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι

Σε εξέλιξη συνεδρίαση της ομάδας συντονισμού της Κομισιόν για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τη Φον ντερ Λάιεν - Τα κράτη μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα τέτοιο ακριβώς σενάριο, πρόσθεσε

ursula_von_der_leynen_vaccination_xr
Βέλη κατά της Ρωσίας για την αναστολή προμήθειας φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκές χώρες, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της ομάδας συντονισμού της Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα. 

Αναλυτικά είπε: «Η ανακοίνωση της Gazprom ότι διακόπτει μονομερώς την παράδοση φυσικού αερίου σε πελάτες της στην Ευρώπη αποτελεί άλλη μια προσπάθεια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως μέσο εκβιασμού.

Αυτό είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο και δείχνει για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της Ρωσίας ως προμηθευτή φυσικού αερίου.



Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το σενάριο. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με όλα τα κράτη μέλη. Εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές παραδόσεις και τα καλύτερα δυνατά επίπεδα αποθήκευσης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα κράτη μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα τέτοιο ακριβώς σενάριο και συνεργαστήκαμε μαζί τους με συντονισμό και αλληλεγγύη.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνεδρίαση της ομάδας συντονισμού για το φυσικό αέριο. Χαρτογραφούμε τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ. Θα συνεχίσουμε επίσης να εργαζόμαστε με διεθνείς εταίρους για να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές ροές.

Και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τους Ευρωπαίους και τους παγκόσμιους ηγέτες για να διασφαλίσω την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στο γεγονός πωσ είμαστε ενωμένοι και πλήρως αλληλέγγυοι με τα κράτη μέλη που επηρεάζονται από τη νέα αυτή πρόκληση. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να υπολογίζουν στην πλήρη υποστήριξή μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με συμπλοκές ανηλίκων στον Εύοσμο – Βίντεο ντοκουμέντο

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του «θείου Τζο» - Το σχέδιο των δραστών

Εξαγορά Twitter από τον Μασκ: Στο 1 δισ. δολάρια η ρήτρα αποζημίωσης αν «ναυαγήσει» το deal
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης