Ουκρανία - Βρετανία: «Θεμιτό να χτυπά με τα όπλα μας στόχους σε ρωσικό έδαφος» λέει το Λονδίνο

Ουκρανία - Βρετανία: «Θεμιτό να χτυπά με τα όπλα μας στόχους σε ρωσικό έδαφος» λέει το Λονδίνο

Ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων απαντά στις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ περί εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο - «Οι Ουκρανοί  λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό»

ukraine_polemos_art
Για τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι, είναι θεμιτό η Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα -και μάλιστα βρετανικά- για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Times Radio» έρχονται λίγες ώρες μετά τα ενοχλητικά σχόλια του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για την Βορειοατλαντική Συμμαχία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στον πόλεμο εφόσον ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό τους Ουκρανούς.

«Τα ουκρανικά χτυπήματα που «διαταράσσουν τις αλυσίδες ανεφοδιασμού» του ρωσικού στρατού είναι «απόλυτα νόμιμα», τόνισε ο Βρετανός υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε δια στόματος του υπουργού Άμυνας, ότι θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά οχήματα.

«Το ερώτημα είναι», διερωτάται ο Τζέιμς Χίπι, «είναι αποδεκτό τα οπλικά μας συστήματα να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς;» Και απαντά: «Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό». «Και δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ώρες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το ΝΑΤΟ «στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία» και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους.

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία», υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στην κρατική τηλεόραση.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μη φυσιολογικά» τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ, λέει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

«Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις

Το Πασχαλιάτικο «ξέσπασμα» μετά από δύο χρόνια καραντίνας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης