Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ζητάει Τούρκος βουλευτής, αρμενικής καταγωγής

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ζητάει Τούρκος βουλευτής, αρμενικής καταγωγής

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβόσογλου, χαιρετάει αλά … «Γκρίζος Λύκος» Αρμένιους διαδηλωτές στην Ουρουγουάη

armenian-t
Την ίδια ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχημάτιζε προκλητικά τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων», αντιδρώντας σε διαδήλωση Αρμενίων κατά την επίσκεψή του στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ο αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής Γκάρο Παϊλάν κατέθεσε πρόταση νόμου την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, στην τουρκική βουλή.


«Με το νομοσχέδιο που κατέθεσα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ζητώ την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την αφαίρεση των ονομάτων των υπευθύνων της Γενοκτονίας από τους δημόσιους χώρους, την αντικατάστασή τους με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που τάχθηκαν κατά της Γενοκτονίας και την χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας στα θύματα και στα μέλη των οικογενειών τους» δήλωσε ο Παϊλάν, προκαλώντας αντιδράσεις από τους Τούρκους συναδέλφους του, που όμως δεν τον πτόησαν.

«Η μεγάλη καταστροφή του αρμενικού λαού θα πρέπει να συζητηθεί, να ονομαστεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη στο τουρκικό κοινοβούλιο . Εάν επιτευχθεί αυτό, δεν θα έχει σημασία τι έχουν να πουν σχετικά οι αρχηγοί κρατών και κοινοβουλίων άλλων χωρών. Η μόνη κοινωνία που θα γιατρέψει τις πληγές του αρμενικού λαού είναι η τουρκική κοινωνία και το μόνο κοινοβούλιο είναι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση» σχολίασε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, συνεχίζοντας: «Η γενοκτονία των Αρμενίων έγινε σε αυτά τα εδάφη και η δικαιοσύνη της μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αυτή τη γη, στην Τουρκία. Ένας από τους λαούς με σημαντικό πληθυσμό που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων, ήταν και οι Αρμένιοι».





Ειδήσεις σήμερα:

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Ο αντιστάρ συνταξιούχος με τα τρία Όσκαρ εστιάζει πλέον στην... ξυλουργική

Συναγερμός στο Πεκίνο - Φόβοι ότι θα επιβληθεί και εκεί lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Δευτέρα του Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη - Πού μπορεί να βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης