Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποια είναι τα θηριώδη βομβαρδιστικά Tu-95MSM που σήκωσε ο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποια είναι τα θηριώδη βομβαρδιστικά Tu-95MSM που σήκωσε ο Πούτιν

Οι Ρώσοι τα είχαν  χρησιμοποιήσει και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, πλήττοντας θέσεις τζιχαντιστών - Πρόκειται για ένα γιγάντιο αεροσκάφος το οποίο φέρει φέρει τέσσερις χαρακτηριστικούς στροβιλοελικοφόρους κινητήρες

Tu-95-160-tupolev
Να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού στρατού αναπτερώνοντας ταυτόχρονα εκείνο των δικών της δυνάμεων, επιδιώκει η Μόσχα ρίχνοντας στη μάχη όλο και περισσότερα οπλικά συστήματα, όπως τα εκσυγχρονισμένα βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95MSM Bear-H, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σήμερα πραγματοποιώντας προσβολές στόχων στη Μαριούπολη.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη διαθέτουν τέσσερεις υποπτερυγικούς φορείς για την ανάρτηση βλημάτων cruise τύπου Kalibr (Kh-101/102) η εμβέλεια των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1500 μιλίων, ενώ μπορούν να μεταφέρουν επίσης διαφόρων ειδών βόμβες, όπως πυρηνικές αλλά και βόμβες ελεύθερης πτώσης. Φέρουν καινούργιο πυροβόλο GSh 23L, ενώ στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τους στα τέλη της δεκαετίας του 1990 αρχές 2000 αναβαθμίσθηκε σημαντικά το πιλοτήριό τους, δημιουργώντας έτσι καλύτερες συνθήκες για το πλήρωμα.

Δείτε το βίντεο: Η απογείωση, πτήση και προσγείωση ενός Tu-95-160-tupolev

Tupolev Tu-95 (Ту-95) Take Off, Flight and Landing, Russian Air Force


Ο εκσυγχρονισμός ενός αριθμού των εν λόγο αεροσκαφών συνεχίστηκε περνώντας σε ένα δεύτερο στάδιο από το 2018 και μετά, με στόχο να παραμείνουν σε ενεργό υπηρεσία μέχρι και το 2040. Τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά είχαν χρησιμοποιηθεί και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία, πλήττοντας θέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο από το Νοέμβριο του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017.

Πρόκειται για ένα γιγάντιο αεροσκάφος το οποίο φέρει φέρει τέσσερις χαρακτηριστικούς στροβιλοελικοφόρους κινητήρες, έχει 7μελές πλήρωμα με το μήκος του να ξεπερνά τα 47 μέτρα και το ύψος του να φθάνει τα 13 μέτρα. Η ταχύτητά του κυμαίνεται μεταξύ 830 χλμ σε μεγάλο ύψος και 650 σε χαμηλό ύψος, με την εμβέλειά του να φθάνει στα 10.500 χλμ και την ακτίνα δράσης του στα 6.500 χλμ. Τα Tu-95 είναι παλιά αεροσκάφη, το σύνολο των οποίων έχει κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως το πρώτο πρωτότυπο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1952.

Πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva και τις αποτυχίες του Πούτιν

Οι στρατιωτικές αποτυχίες της Μόσχας στην Ουκρανία, ειδικά μετά και τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού ναυτικού «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα, επαναφέρουν την απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, ως έσχατη λύση στα αδιέξοδά του, εκτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, βάζοντας πλέον ακόμα μία επικίνδυνη παράμετρο στο «Ουκρανικό», μετά από ακριβώς πενήντα μέρες πολέμου.

Η σύγκρουση άλλωστε της Ρωσίας με τη Δύση οξύνεται, μετά την εκτόξευση απειλών, με αναφορές και στα πυρηνικά όπλα, από το Κρεμλίνο για την πρόθεση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιμένει στη διεύρυνση του Συμφώνου, θεωρώντας ότι ενισχύσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών.

Εν τω μεταξύ στην Μαριούπολη αποκαλύπτονται ανατριχιαστικές εικόνες, με τους ουκρανούς να καταγγέλλουν ότι Ρώσοι στρατιώτες ξεθάβουν σορούς για να αποκρύψουν ότι χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά. Οι καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο δεν τις διέψευσε.


Ειδήσεις σήμερα

«Έλα στη φυλακή να με ρωτήσεις αν σκότωσα τα παιδιά μας» - Το μήνυμα της Πισπιρίγκου στον Δασκαλάκη

Αυξήθηκαν κατά 24,68% οι θάνατοι στη Ελλάδα τις πρώτες εννέα εβδομάδες του 2022

Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης