Στην αγκαλιά της κόρης της η Ναζανίν Ράτκλιφ έπειτα από 6 χρόνια στις φυλακές του Ιράν - Είχε να τη δει από μωρό

Στην αγκαλιά της κόρης της η Ναζανίν Ράτκλιφ έπειτα από 6 χρόνια στις φυλακές του Ιράν - Είχε να τη δει από μωρό

Η Βρετανοιρανή είχε τεθεί υπό κράτηση το 2016 στην Τεχεράνη - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο - Είχε καταδικαστεί για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή της ισλαμικής δημοκρατίας

IRAN_WOMAN2
Mια αγκαλιά που τα λέει όλα.  Ύστερα από 2.173 μέρες σε φυλακή του Ιράν, η κόλαση ειναι πλέον παρελθόν για τη Βρετανοιρανή Ναζανίν Ζαγαρί - Ράτκλιφ.

Από σήμερα είναι επιτέλους ελεύθερη αφού επέστρεψε στην οικογένειά της στη Βρετανία. Αγκαλιάζοντας σφιχτά την μονάκριβη κόρη της, Γκαμπριέλα, ξεσπάει σε κλάματα λέγοντας κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι υποστήριξαν με θέρμη την εκστρατεία για την απελευθέρωσή της.

Στο αεροδρόμιο βρισκόταν ο σύζυγός της Ρίτσαρντ όπως και πολλοί συγγενείς και φίλοι.  Χθες, ο δικηγόρος της Ράτκλιφ δήλωσε ότι η πελάτισσά του είναι επιτέλους ελεύθερη και μεταβαίνει στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης για να επιστρέψει στη βρετανική πρωτεύουσα. 
φ1
φ2
φ3

Την είδηση μετέδωσαν και τα ιρανικά ΜΜΕ. Εκτός από την Ράτκλιφ , αποφυλακίστηκε και ο Βρετανοιρανός επιχειρηματίας Ανουσέχ Ασούρι. Ράτκλιφ και Ασούρι έφθασαν τις πρώτες πρωινές ώρες με την ίδια πτήση σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη βάση Μπράιζ Νόρτον της βρετανικής βασιλικής αεροοπορίας στη νότια Αγγλία.

Δείτε το βίντεο: Η στιγμή της επιστροφής

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη είχε κατηγορήσει την Ζαγαρί-Ράτκλιφ ότι σχεδίαζε να ανατρέψει την ιρανική κυβέρνηση ενώ ο Ασούρι κρατούνταν με κατηγορίες κατασκοπείας.

Ο γολγοθάς της 44χρονης Ζαγαρί-Ράτκλιφ, που εργάζεται σε ανθρωπιστική οργάνωση, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 όταν μαζί με την κόρη της, Γκαμπριέλα, βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. 
φ4
φ6
φ7

Η Βρετανοιρανή είχε πάει να επισκεφθεί την οικογένειά της με την ευκαιρία του ιρανικού νέου έτους. 
 
Η Ιρανοβρετανή, υπεύθυνη έργου στο «Thomson Reuters Foundation», το ίδρυμα της εταιρείας στην οποία ανήκει επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, συνελήφθη με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή της ισλαμικής δημοκρατίας  Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση. 
 
φ8
φ9
 
Αφού εξέτισε την ποινή της, καταδικάστηκε εκ νέου στα τέλη Απριλίου του 2021 σε φυλάκιση ενός έτους για τη συμμετοχή της σε συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν στο Λονδίνο το 2009.

Τον Οκτώβριο του 2021, η έφεσή της απορρίφθηκε με τους συγγενείς της να εκφράζουν φόβους για άμεση επιστροφή της στη φυλακή, από όπου βγήκε με ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Προχθές, όμως η Βρετανίδα βουλευτής Τούλιπ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ ανέκτησε το βρετανικό της διαβατήριο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για επιστροφή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.Και πράγματι, η Βρετανοιρανή επέστρεψε στην οικογένειά της.
φ11
φ12

Η Ελίκα, κόρη του Βρετανοιρανού επιχειρηματία Ανουσέχ Ασούρι, που βρισκόταν σήμερα στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τον πατέρα της, ανέβασε ένα συγκινητικό βίντεο με τη επτάχρονη Γκαμπριέλα να αγκαλιάζει σφιχτά τη μητέρα της μόλις της είδε: «Μανούλα», της είπε...


Ειδήσεις σήμερα:


«Ο βίαιος θάνατος με ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει καθόλου σημάδια» αναφέρει σε ανάρτηση ο Λέων


Survivor: Ο… τροχός γύρισε και η Κάτια Ταραμπάνκο αποχαιρέτησε τον Άγιο Δομίνικο - Δείτε βίντεο

Πούτιν: Η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί σε «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» για να απαλλαγεί από τα «κάθαρμα και τους προδότες»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης