"Tραυματίας και εκτός Τρίπολης ο Καντάφι!"

"Tραυματίας και εκτός Τρίπολης ο Καντάφι!"

Ο Φράνκο Φρατίνι επικαλείται τον "πάντα αξιόπιστο" καθολικό επίσκοπο της Τρίπολης

"Tραυματίας και εκτός Τρίπολης ο Καντάφι!"
Τραυματίας και εκτός Τρίπολης είναι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φράνκο Φρατίνι.

Ο Φρατίνι επικαλείται τις "αξιόπιστες" -όπως ο ίδιος αποκάλεσε- αναφορές του καθολικού επισκόπου της Τρίπολης, Τζιοβάνι Μαρτινέλι, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι ο Καντάφι είναι τραυματίας από ΝΑΤΟϊκά πυρά και μεταξύ αυτών που έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Λιβύης, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανένας την τοποθεσία όπου βρίσκεται.

Κλείσιμο
Ο επίσκοπος Μαρτινέλι υπήρξε πάντοτε μια κύρια πηγή πληροφόρησης για τη Δύση σχετικά με τα τεκταινόμενα  στη Λιβύη. Ήταν αυτός που είχε επιβεβαιώσει πρώτος τον θάνατο ενός από τους γιούς του Καντάφι.

Σε συνέντευξή του στην web Tv της Corriere della Sera, ο κ. Φρατίνι δήλωσε πως θεωρεί αναξιόπιστες τις εικόνες που μετέδωσαν λιβυκά τηλεοπτικά δίκτυα, στα οποία ο Λίβυος ηγέτης εμφανιζόταν να αποθεώνεται από πολίτες της Τρίπολης. Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα και στις συντονισμένες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να προκαλέσει μια εκ των έσω διάλυση του καθεστώτος Καντάφι.

Πάντως, η λιβυκή κυβέρνηση διέψευσε την πληροφορία ότι ο Καντάφι έχει τραυματιστεί. "Η υγεία του ηγέτη είναι πολύ καλή, έχει πολύ καλό ηθικό και είναι καλοδιάθετος" δήλωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται πάντα στην λιβυκή πρωτεύουσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης