Πόλεμος στην Ουκρανία: Είναι έτοιμος να σταματήσει αλλά χρειάζεται κάποιο τρόπαιο, λέει πρώην λογογράφος του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είναι έτοιμος να σταματήσει αλλά χρειάζεται κάποιο τρόπαιο, λέει πρώην λογογράφος του Πούτιν

Ο Αμπάς Γκαλιάμοφ ανέφερε ότι το πρωταρχικό κίνητρο για την εισβολή «δεν είχε να κάνει με την Ουκρανία, τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ», αλλά με τη φθίνουσα εσωτερική δημοτικότητα του Πούτιν

putin-0
Ο πρώην λογογράφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αμπάς Γκαλιάμοφ υποστήριξε ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος «ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί» μετά την εισβολή στην Ουκρανία, «δεν θα το είχε κάνει ποτέ».

Η οικογένειά του διέμενε στο Ισραήλ για τέσσερα χρόνια, ενώ ο ίδιος πηγαινοερχόταν στη Ρωσία και εργαζόταν ως λογογράφος και σύμβουλος του Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά τώρα ζει μόνιμα στο Ισραήλ. Ο Πούτιν, δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan, «είναι έτοιμος να σταματήσει» την εισβολή, αλλά «χρειάζεται κάποιο τρόπαιο για να το παρουσιάσει στο ευρύ ρωσικό κοινό και στις ρωσικές ελίτ».

Ο Γκαλιάμοφ είπε ότι ο Πούτιν πίστευε ότι η εισβολή του στην Ουκρανία θα ήταν γρήγορη και αποφασιστική και θα τελείωνε σε «δύο ή τρεις ημέρες», μετά την οποία θα ήταν σε θέση να επιβάλει μια κυβέρνηση-μαριονέτα. Ο Ρώσος πρόεδρος, πρόσθεσε, «καταλαβαίνει ότι μπήκε σε μπελάδες και σίγουρα δεν υπολόγιζε κάτι τέτοιο». Επιπλέον, είπε ο Γκαλιάμοφ, ότι το πρωταρχικό κίνητρο για την εισβολή «δεν είχε να κάνει με την Ουκρανία, τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ», αλλά με τη φθίνουσα εσωτερική δημοτικότητα του Πούτιν.

«Τα ποσοστά του πέφτουν μέσα στα τελευταία τρία, τέσσερα χρόνια», είπε, «και τα αισθήματα διαμαρτυρίας αυξάνονται και ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα». Αυτό, πρόσθεσε, ώθησε τον Πούτιν να ξεκινήσει τον πόλεμο με την ελπίδα να υπάρξει ένα «φαινόμενο συσπείρωσης γύρω από τη σημαία» που θα ενίσχυε τη δημοτικότητά του.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες διπλωματικές κινήσεις του Ισραήλ για διαμεσολάβηση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου -συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο, όπου συναντήθηκε προσωπικά με τον Πούτιν- ο Γκαλιάμοφ δήλωσε ότι αν ο Ρώσος ηγέτης είναι πρόθυμος να ακούσει τη λογική, «σίγουρα μόνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι αυτός που θα μπορέσει να την παραδώσει».

Κλείσιμο
«Όλοι γνωρίζουμε ότι από όλες τις χώρες του πρώτου κόσμου, από όλες τις δημοκρατικές χώρες, το Ισραήλ έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία», εξήγησε. «Και ο Πούτιν αντιμετωπίζει πραγματικά το Ισραήλ με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, αν υπάρχει κάτι γενικά που μπορεί να βοηθήσει τη Δύση και τη Ρωσία να βρουν κοινό έδαφος, τότε αυτό είναι μέσω του Ισραήλ».

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης