Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα συνεδριάσει εντός της ημέρας κατόπιν ουκρανικού αιτήματος – Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για μη κοινοποίηση στοιχείων για τις μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων

russian_troops
Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας θα διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που θα γίνει σήμερα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria επικαλούμενο δήλωση ρώσου διπλωμάτη.

Η έκτακτη σύγκληση του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή της Ρωσίας αποτέλεσε αίτημα της Ουκρανίας, που κατηγορεί τη Μόσχα ότι δεν έχει κοινοποιήσει στοιχεία για τις μαζικές κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, καθώς και οι βαλτικές χώρες, για «ασυνήθη στρατιωτική κινητικότητα» στην Λευκορωσία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι η Μόσχα αγνόησε το αίτημα του Κιέβου σε σχέση με το Έγγραφο της Βιέννης (ΟΑΣΕ) που προωθεί μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για την διαφάνεια ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των 57 χωρών μελών του Οργανισμού.

«Περνάμε στο επόμενο στάδιο. Η Ουκρανία συγκαλεί συνεδρίαση με την Ρωσία και όλα τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ εντός 48 ωρών για να συζητηθούν η ανάπτυξη και οι μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων μας και στην κατεχόμενη Κριμαία», είπε.

Η Ρωσία «οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για στρατιωτική διαφάνεια ώστε να μειωθούν οι εντάσεις και να ενισχυθεί η ασφάλεια των χωρών μελών», δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Άντρας έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου στη Θεσσαλονίκη - Εσπευσμένα στο νοσοκομείο


Θετική στον κορωνοϊό και η Καμίλα έξι ημέρες μετά τον Κάρολο


Άνεργοι θα μείνουν περίπου 3.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στη Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης