Ντόπινγκ - «Ασπίδα» στη Βαλίεβα από την θρυλική Καταρίνα Βιτ: «Φταίει η ομάδα της για το ντοπάρισμα»

Ντόπινγκ - «Ασπίδα» στη Βαλίεβα από την θρυλική Καταρίνα Βιτ: «Φταίει η ομάδα της για το ντοπάρισμα»

Η σπουδαία Γερμανίδα Ολυμπιονίκης στηρίζει τη Βαλίεβα: «Αυτό το νεαρό κορίτσι, αυτό το παιδί-θαύμα, είναι ανήλικη - Οι προπονητές και οι γιατροί ξέρουν τι επιτρέπεται και τι όχι»

witt-valieva-arthro
«Δεν ευθύνεται η Καμίλα Βαλίεβα για το ντόπινγκ αλλά η ομάδα της».  Η μεγάλη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ ,Καταρίνα Βιτ, έσπευσε σήμερα να υπερασπιστεί ην 15χρονη Ρωσίδα που βρέθηκε στη δίνη μέγα σκανδάλου ντόπινγκ στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Bild, η 56χρονη σήμερα Βιτ είπε χαρακτηριστικά: «Η Καμίλα Βαλίεβα, αυτό το νεαρό κορίτσι, αυτό το παιδί-θαύμα, που μαγεύει όλο τον κόσμο με τις επιδόσεις και τη χάρη της, είναι ανήλικη, μόλις 15 ετών, και δεν φταίει στην περίπτωση αυτή. Αυτό το σκάνδαλο είναι μια δραματική εξέλιξη στην πολλά υποσχόμενη καριέρα της και ελπίζω ειλικρινά να είναι αρκετός κόσμος δίπλα της για να προστατεύσει προκειμένου να μην λυγίσει».

KAMILA VALIEVA PRACTICE/КАМИЛА ВАЛИЕВА произвольная программа


Η ίδια υπογραμμίζει επίσης ότι οι προπονητές και οι γιατροί των αθλητών είναι αυτοί που ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος.

«Ως αθλητής, ακολουθείς τις συμβουλές των ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και σε αυτή την περίπτωση πάντα πρώτα από όλα το προπονητικό και ιατρικό τιμ. Απλά τους εμπιστεύεσαι γιατί ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Η Καμίλα έμαθε να κάνει τετραπλό άλμα με με ακρίβεια και θάρρος. Το ντόπινγκ δεν βοηθά στην περίπτωση αυτή».

Τέλος, η Βιτ πιστεύει ότι, όσοι ενήλικες ευθύνονται για το ντόπινγκ, πρέπει να τιμωρούνται με δια βίου αποκλεισμό από τους αγώνες του αθλήματος.

Ποια είναι η Καταρίνα Βιτ


Η Καταρίνα Βιτ κέρδισε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια για την Ανατολική Γερμανία, το πρώτο το 1984 στους Ολυμπιακούς του Σαράγεβοκαι το δεύτερο το 1988 στους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρυ.Είναι τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (1984, 1985, 1987, 1988) και δύο φορές έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο (1982, 1986).Η Βιτ κέρδισε σε έξι συνεχόμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1983–1988),απόδοση που έχει πετύχει, από τις γυναίκες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μόνο η Σόνια Χένιε.

Συνολικά από το 1983 ως το 1988, η Βιτ κέρδισε δέκα χρυσά μετάλλια σε έντεκα μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις: δύο ολυμπιακά, τέσσερα σε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πέντε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτό το ρεκόρ την καθιστά μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ όλων των εποχών.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα σοκαριστική μαρτυρία για το γηροκομείο στα Χανιά - «Άφησαν τη μητέρα μου να αιμορραγεί τρεις μέρες μέχρι που πέθανε»

Ποια είναι η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας που έκανε τον Σεργκέι Λαβρόφ να βγάζει καπνούς

Σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών στον ΕΦΚΑ, οφειλές έως 15.000 ευρώ για την πλειοψηφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης