Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα πέτυχε δύο τετραπλές περιστροφές στον αέρα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα πέτυχε δύο τετραπλές περιστροφές στον αέρα

Μάγεψε το κοινό η έφηβη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ – Χάρισε τη νίκη στην ομάδα της με το εντυπωσιακό της ντεμπούτο 

kamila_valieva1
Με το στόμα ανοιχτό άφησε χθες τους θεατές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου η Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η 15χρονη «δεσποινίς τέλεια», όπως είναι το παρατσούκλι της , έκανε χθες εντυπωσιακό ντεμπούτο καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που που πέτυχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες δύο τετραπλές περιστροφές στον αέρα.

Η Καμίλα, που ξεκίνησε από τριών ετών το πατινάζ, είναι από το Καζάν της Ρωσίας. Η πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης του 2022 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020 ήταν από μικρή ένα πολύ δραστήριο παιδί.

Όπως αναφέρει το CNN, χθες, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά της, η ομάδα της είχε ήδη διασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση και την Ιαπωνία να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Kamila Valieva Makes History To Send Russian OIympic Committee Top | 2022 Winter Olympics


Κλείσιμο
Η έφηβη Ρωσίδα με το μαύρο-κόκκινο κορμάκι βγήκε πρώτη στο σύντομο πρόγραμμα και στο ελεύθερο, δίνοντας τη νίκη στη χώρα της.

kamila_valieva


«Ήμουν λίγο νευρική όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι», δήλωσε η Βαλίεβα, μία από τις τρεις Ρωσίδες αθλήτριες του διάσημου καλλιτεχνικού πατινάζ από τη διάσημη ομάδα «Sambo-70» της Μόσχας που αναμένεται να σαρώσουν τα μετάλλια στον ατομικό γυναικών.

«Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκανα ότι μπορούσα. Και είμαι πολύ χαρούμενη που έπραξα το καλύτερο για την ομάδα μου», πρόσθεσε η Ρωσίδα αθλήτρια, η σελίδα της οποίας στο Instagram απαριθμεί ήδη πάνω από 273.000 followers.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος που έφτασε τους 400 εκατ. followers στο Instagram


Τα λύματα δείχνουν ότι ένας στους 10 κατοίκους της Αττικής κάνει χρήση κάνναβης, λέει ο καθηγητής Θωμαΐδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης