Κορωνοϊός - Ιταλία: «Τέλος» η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Παρασκευή

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Τέλος» η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Παρασκευή

Η κυβέρνηση χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα προστασίας στη χώρα - Πτωτική τάση καταγράφεται στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες

kosmos-maskes01-mesa
Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους των περισσότερων περιφερειών.

«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, με παραλήπτες όλους τους Ιταλούς», πρόσθεσε ο Κόστα. Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει, αρχικά, στις λευκές ζώνες ( δηλαδή τις περιφέρειες με τα λιγότερα κρούσματα) αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν βλέπει μεγάλες διαφορές με τις κίτρινες και πορτοκαλί ζώνες, διότι η εμβολιαστική εκστρατεία πάει πολύ καλά».

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 41.247, με 326 θανάτους. Στο σύνολο των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν (393.663) θετικό προέκυψε το 10,4%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τέλος, βρίσκονται 1.423 ασθενείς με covid-19 (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.675 ασθενείς, δηλαδή 177 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις ποινές για την οπαδική βία

«Χαλάει» ο καιρός από σήμερα με συννεφιά και βροχές σε όλη τη χώρα - Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Έως και 7 χρόνια στην ουρά για την επικουρική σύνταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης