Νάνσι Πελόσι: Ξανά υποψήφια τον Νοέμβριο η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Νάνσι Πελόσι: Ξανά υποψήφια τον Νοέμβριο η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η 81χρονη πολιτικός από την Καλιφόρνια θα διεκδικήσει για 19η φορά την έδρα της φέτος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν θα επιδιώξει να παραμείνει στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της

nancy_pelosi
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική βουλεύτρια Νάνσι Πελόσι, 81 ετών, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα διεκδικήσει για 19η φορά την έδρα της φέτος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν θα επιδιώξει να παραμείνει στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της.

Η πολιτικός από την Καλιφόρνια είναι η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε τον θώκο της προέδρου του σώματος και γενικά θεωρείτο πως θα εγκατέλειπε το αξίωμα, ειδικά καθώς η παράταξή της κινδυνεύει να απολέσει την πλειοψηφία της στη Βουλή στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Δεν έκανε σαφές εάν θα τιμήσει τη συμφωνία που είχε κάνει για να εξασφαλίσει τη χωρίς προηγούμενη δεύτερη συνεχόμενη θητεία της στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής μετά τις εκλογές του 2018, που όριζε ότι θα έκανε τόπο για να αναλάβει την ηγεσία της ΚΟ των Δημοκρατικών η νεότερη γενιά.

Το πολιτικό γραφείο της κυρίας Πελόσι απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν θα διεκδικήσει νέα θητεία στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Η πρόεδρος δεν βρίσκεται σε αλλαγή κατεύθυνσης, βρίσκεται σε αποστολή», είπε στενός συνεργάτης της.

Δεν θα ήταν πρωτοφανές το πρόσωπο στην προεδρία της Βουλής να διεκδικήσει την επανεκλογή του και να ανακοινώσει κατόπιν ότι δεν θα διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στο σώμα.

Το 2006, ο Ρεπουμπλικάνος τότε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ντένις Χάστερτ, κέρδισε ξανά με άνεση την έδρα του, μολονότι οι Δημοκρατικοί είχαν κερδίσει με διαφορά τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Κλείσιμο
Ήδη την επομένη των εκλογών, ο Ντένις Χάστερτ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιδίωκε να αναλάβει ηγετικό στο Κογκρέσο που θα συγκροτείτο σε σώμα τον Ιανουάριο του 2007. Εγκατέλειψε την ίδια τη Βουλή αργότερα το 2007.

«Αν και έχουμε σημειώσει πρόοδο, χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα για να βελτιωθεί η ζωή του κόσμου. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες: δεν κρίνεται τίποτα λιγότερο από τη δημοκρατία μας», τονίζει η κυρία Πελόσι σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.



Οι Δημοκρατικοί προετοιμάζονται για μάλλον δύσκολες εκλογές τον Νοέμβριο, πάντως η έδρα της Νάνσι Πελόσι θεωρείται ασφαλής για την παράταξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια μηνύουν την Αττική Οδό - Τι καταγγέλλουν, τι διεκδικούν

Survivor: Η διπλή νίκη των Μαχητών και οι… βόμβες της Μυριέλλας - Δείτε βίντεο

Κιμ Καρντάσιαν: Αρνείται την ύπαρξη δεύτερου sex tape διαψεύδοντας τον Κάνιε Γουέστ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης