Χρίστος Δήμας: Έλληνες φοιτητές «άσοι» της έρευνας και των επιστημών έχουν φύγει για τη Βοστώνη

Χρίστος Δήμας: Έλληνες φοιτητές «άσοι» της έρευνας και των επιστημών έχουν φύγει για τη Βοστώνη

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφθηκε το Harvard University -  Εκεί συναντήθηκε με φοιτητές, startuppers και ερευνητές που εκπαιδεύονται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων  υψηλής τεχνολογίας

δημας
«Στην Βοστώνη ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών που διαπρέπουν στην έρευνα και τις επιστήμες» σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Γεμάτη ήταν η ατζέντα των συναντήσεων που είχαν στη Βοστώνη ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, κατά την τρίτη ημέρα των επαφών τους.

Όπως έγραψε στο facebook ο κ. Δήμας:

«Κατά την επίσκεψη μας στο Harvard University, είχαμε την ευκαιρία με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, στο Smiths Center να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας με τον επικεφαλής του γραφείου μεταφοράς τεχνολογίας του Harvard Isaac Kohlberg (Harvard's Chief Technology Development Officer).

Στο Makerspaces.com, που αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνεργείων είδαμε από κοντά φοιτητές, startuppers και ερευνητές να εκπαιδεύονται και να παράγουν καινοτόμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, από τρισδιάστατους εκτυπωτές μέχρι και ρομπότ. Φυσικά ανάμεσα τους και ένας Έλληνας διδακτορικός φοιτητής που διαπρέπει ακαδημαϊκά στο Harvard, ο Γιώργος Κυριαζίδης. Ο Γιώργος δραστηριοποιείται παράλληλα επιχειρηματικά στην Ελλάδα, έχοντας ιδρύσει την startup Embneusys, η οποία είναι και μέλος του ElevateGreece.

Λίγο αργότερα, συναντήσαμε τον Σταύρο Παπαδόπουλο, ιδρυτή της νεοφυούς επιχείρησης TileDb, η οποία επίσης είναι μέλος του Elevate Greece. Η εταιρεία έχει έδρα τη Βοστώνη και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μοναδική βάση δεδομένων η οποία μπορεί να αποθηκεύσει και να διαχειριστεί οποιουδήποτε τύπου δεδομένα.

Το Cambridge Innovation Center αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο καινοτομίας το οποίο υποστηρίζει startup στην Βοστώνη αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Παρουσίασα στον διευθύνοντα σύμβουλο του Κέντρου την πορεία του ElevateGreece και την εξέλιξη του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.

Στην Βοστώνη ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών που διαπρέπουν στην έρευνα και τις επιστήμες. Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, είχα την χαρά να συζητήσω με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών του Massachusetts Institute of Technology (MIT) για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, για την ακαδημαϊκή τους πορεία και για την εξέλιξη της έρευνας και της καινοτομίας».



Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα κρούσματα, η διασπορά και οι φόβοι των ειδικών

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τρικυμία» στο «Ράδιο Αρβύλα» εξαιτίας του revenge porn

Χριστούγεννα με ασφάλεια στις εκκλησίες και εμβολιασμός των ιερέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης