«Ράπισμα» Ευρώπης στην Τουρκία λόγω της υπόθεσης Καβαλά, την απειλεί με αποβολή από το Συμβούλιο

«Ράπισμα» Ευρώπης στην Τουρκία λόγω της υπόθεσης Καβαλά, την απειλεί με αποβολή από το Συμβούλιο

Η επιτροπή υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε εκ νέου το θέμα 

kavala_osman
Εντείνεται η απομόνωση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή κοινότητα, με τα αυστηρά μηνύματα για δημοκρατικό ολίσθημα να πληθαίνουν και την υπόθεση του Οσμάν Καβαλά να «καίει» την Άγκυρα.

Σφίγγει, ειδικότερα, ο κλοιός για την Τουρκία για την υπόθεση του φυλακισμένου ακτιβιστή Οσμάν Καβαλα, με το Συμβούλιο της Ευρώπης να την απειλεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ακόμα και με αποβολή.


Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή  τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε παράταση της φυλάκισης του ακτιβιστή ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς κάθειρξης από το 2017 παρότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε αποφασίσει αποφυλάκιση του.

Η επιτροπή υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε εκ νέου, την Τρίτη, το θέμα με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της γείτονος από το συμβούλιο, εφόσον επιμείνει στη θέση της για τον Καβαλά, να είναι πλέον πολύ πιθανό. 

Ο Οσμάν Καβαλά, μέσα από την φυλακή, έδωσε συνέντευξη στην DW απαντώντας γραπτά σε ερωτήσεις στις οποίες μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Οι κατηγορίες περί κατασκοπίας σε βάρος μου και η φυλάκιση μου παρά την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι κατασκευασμένες, ο νομικός ορισμός της κατασκοπίας δεν στοιχειοθετείται. Δεν παρουσιάστηκαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για κατασκοπία. Για τον λόγο αυτό συνέκρινα κάποτε τις κατηγορίες με πρακτικές της ναζιστικής περιόδου».

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη: Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Αυστηρότερα μέτρα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό λόγω της Όμικρον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης