Κομισιόν: «Τα lockdown είναι εθνική απόφαση»

Κομισιόν: «Τα lockdown είναι εθνική απόφαση»

Η κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει εύθραυστη «και η υγειονομική κάλυψη πρέπει να συνεχιστεί στον εθνικό πληθυσμό» ξεκαθαρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Τι θέση πήρε για την απόφαση της Αυστρίας να θέσει σε lockdown τους ανεμβολίαστους

commision2
«Εθνική απόφαση» των κρατών-μελών χαρακτήρισε η Κομισιόν τα lockdown, μετά από ερώτηση για την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλλει σε lockdown τους ανεμβολίαστους κατά του κορωνοϊού.


«Το lockdown είναι απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο κρατών-μελών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ. Σημείωσε, επίσης, ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη-μέλη σε διάφορα επίπεδα για να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, να ανταλλάσσει πληροφορίες και να έχει μια συνεκτική προσέγγιση της κατάστασης. Υπενθύμισε, ακόμη, ότι η Επιτροπή συνεχίζει να προσφέρει υποστήριξη στα κράτη-μέλη, εάν χρειαστεί, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι σύμφωνα και με όσα έχει πει η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, το 75% του πληθυσμού της ΕΕ έχει εμβολιαστεί πλήρως. «Η ΕΕ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, αλλά με τα κρούσματα να αυξάνονται σχεδόν σε όλα τα κράτη-μέλη, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη και η εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να συνεχιστεί σε όλο τον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην εκτίμηση κινδύνου που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσου (ECDC) στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία έδειχνε ότι στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 75%, η άρση των περιορισμών για την υγεία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

«Το μήνυμα παραμένει σαφές. Εμβολιαστείτε. Διατηρήστε μάσκες και κοινωνική απόσταση», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και οι πορείες

Τα στοιχεία που «έδειξαν» ότι ο δολοφόνος της 75χρονης στον Βόλο είχε σκοτώσει και τη μάνα του δικηγόρου του

Πώς παγίδευσε τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας ο «ήρωας» ταξιτζής του Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης