Κορωνοϊός - Αυστρία: Σε ισχύ από αύριο lockdown για τους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός - Αυστρία: Σε ισχύ από αύριο lockdown για τους ανεμβολίαστους

Απαγορεύεται στους ανεμβολίαστους να βγουν από τα σπίτια τους για μη βασικές δραστηριότητες - «Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ - Ακόμα χαμηλότερα τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας 

coronavirus_austria__1_
Η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σε lockdown από αύριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των μολύνσεων που καταγράφονται σε επίπεδα ρεκόρ, όπως δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε μία συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό είναι ακόμα χαμηλότερο - πλησιάζει το 62%. 

Με το νέο lockdown, απαγορεύεται σε μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών να βγουν από τα σπίτια τους για μη βασικές δραστηριότητες (σε αυτές συγκαταλέγονται η εργασία, τα ψώνια ειδών πρώτης ανάγκης και ο εμβολιασμός).

«Είναι δουλειά μας ως κυβέρνηση της Αυστρίας να προστατεύσουμε τον λαό μας», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος σε δημοσιογράφους την Κυριακή. «Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει lockdown για τους μη εμβολιασμένους».

Το lockdown επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων. Αρχικά, θα διαρκέσει για 10 ημέρες και η αστυνομία θα κληθεί να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών όσων κυκλοφορούν.

Ειδήσεις σήμερα 

Υπό εξέταση να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση στους άνω των 65, λέει ο Κοντογιώργης


Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά

Προβάδισμα Λοβέρδου σε αυξημένη συμμετοχή και μειονέκτημα Γιώργου στο β’ γύρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ