Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Στρατιωτικές ασκήσεις στη «Γαλάζια Πατρίδα» με στόχο την Ελλάδα

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Στρατιωτικές ασκήσεις στη «Γαλάζια Πατρίδα» με στόχο την Ελλάδα

Διθυραμβικά σχόλια τουρκικών ΜΜΕ για τις νέες στρατιωτικές ασκήσεις στην Τουρκία στα Δαρδανέλια και την Ανατολική Μεσόγειο – Εκνευρισμός για τις αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα - Τι αναφέρει το δίκτυο TGRT

frigate_turkey
Με δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην «Γαλάζια Πατρίδα» απαντάει φανερά εκνευρισμένη η Τουρκία στις συμμαχίες που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα και κορυφώθηκαν με τις πρόσφατες υπογραφές των αμυντικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα πρόκειται για την άσκηση ναρκοπολέμου «Νουσρέτ 2021» στο Βόρειο Αιγαίο και της μεγαλύτερης έκτασης -προετοιμασίας θαλάσσιου πολέμου- «Ανατολική Μεσόγειος 2021» από την 1/11/2021.

Στην άσκηση ναρκοπολέμου, ανοιχτά των Δαρδανελίων λαμβάνουν μέρος δυνάμεις από Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Κατάρ, Λιβύη, Μπαγκλαντές, αλλά και χώρες του ΝΑΤΟ όπως Ρουμανία, Ουκρανία Βέλγιο. Ενώ στην άσκηση «Αν. Μεσόγειος 2021», θα πάρουν μέρος ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ασκήσεις ως απάντηση της Τουρκίας στο «πεδίο» με «τον τουρκικό στρατό να εκθέτει για μια ακόμη φορά τη δύναμη του στη θάλασσα».

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του δικτύου TGRT που υποστηρίζει προκλητικά -με υπόκρουση επικής μουσικής- πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες ασκήσεις στην «Γαλάζια Πατρίδα» ως «απάντηση στις παρενοχλήσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον ανταγωνισμό εξοπλισμών και στις ασκήσεις που κάνει με άλλες χώρες», σημειώνοντας : «Η Ελλάδα που υπέγραψε αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».


Yunanistan’a Çifte Cevap: Mehmetçik Mavi Vatan’a İniyor - TGRT Haber





Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία: Επιζώντες μαζικής δηλητηρίασης πριν 40 χρόνια απειλούν να αυτοκτονήσουν στο Πράδο

Θρήνος στην Ξάνθη: Πατέρας δύο παιδιών ο 46χρονος που πέθανε από κορωνοϊό - Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Αρνητής παρέμεινε... άταφος επειδή οι συγγενείς του δεν είχαν πειστεί ότι πέθανε από κορωνοϊό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης