ΗΠΑ: Πώς ο Τραμπ προσπαθούσε να αποδείξει ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες

ΗΠΑ: Πώς ο Τραμπ προσπαθούσε να αποδείξει ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απέλπιδα προσπάθειά του να μην φύγει από τον Λευκό Οίκο  

donald_trump_1
Τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2020 προσπάθησε να ανατρέψει τον Δεκέμβριο ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας να πείσει ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης να δηλώσουν ότι οι εκλογές ήταν «νοθευμένες», σύμφωνα με χειρόγραφες σημειώσεις ενός από τους συμμετέχοντες στη συνομιλία.

Ο  τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κατέφυγε σε αυτήν την τακτική ώστε ο ίδιος και οι σύμμαχοί του στο Κογκρέσο να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον ισχυρισμό και να καταφέρουν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οι σημειώσεις του τηλεφωνήματος της 27ης Δεκεμβρίου, που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν την προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ  να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών και να αποσπάσει την υποστήριξη αξιωματούχων των υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του πίεσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει αβάσιμους ισχυρισμούς για εκτεταμένη εκλογική απάτη στις εκλογές του 2020, και ο γενικός επιθεωρητής του Υπουργείου εξετάζει αν αξιωματούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα.

«Απλά πείτε ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμένα και τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές», είπε κάποια στιγμή ο Τραμπ στον τότε εν ενεργεία υπουργό Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόζεν, σύμφωνα με τις σημειώσεις του Ρίτσαρντ Ντόνοχιου, ενός αξιωματούχου του υπουργείου Δικαιοσύνης που συμμετείχε στην τηλεφωνική κλήση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: 30χρονη ανεμβολίαστη δίνει μάχη διασωληνωμένη στον «Άγιο Ανδρέα»

Άσλεϊ Γκράχαμ: Mε μία γυμνή selfie δείχνει πόσο έχει φουσκώσει η κοιλίτσα της στην εγκυμοσύνη - Φωτογραφία

Το σύνδρομο Guillain-Barré καταχωρείται ως πολύ σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου της Janssen
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης