Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ πληρώνει ακριβά στις δημοσκοπήσεις το γέλιο στις πληγείσες περιοχές

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ πληρώνει ακριβά στις δημοσκοπήσεις το γέλιο στις πληγείσες περιοχές

Η Γερμανία θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς από τις καταστροφικές πλημμύρες - Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία

laset_gelio
«Ξινό» βγαίνει το γέλιο στον Άρμιν Λάσετ, υποψήφιο για την Καγκελαρία με τους Χριστιανοδημοκράτες και πρωθυπουργό του κρατιδίου Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις φονικές πλημμύρες που βύθισαν στο πένθος την ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Παρά το γεγονός ότι ο Άρμιν Λάσετ ζήτησε συγγνώμη από τον γερμανικό λαό καθώς εθεάθη να γελάει και να αστειεύεται στη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, στις πληγείσες περιοχές του κρατιδίου του, πληρώνει ακριβά το τίμημα.

Δημοσκόπηση των γερμανικών δικτύων RTL / n-tv δείχνει ότι η Χριστιανική Ένωση (Xριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοκοινωνιστές) χρεώνεται τα γελάκια του Λάσετ με το κόμμα του να αποσπά ποσοστό κάτω από το 30%.

Politician caught laughing during speech mourning Germany flood victims


Αν και παραμένει πρώτη δύναμη στην πρόθεση ψήφου για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Χριστιανική Ένωση λαμβάνει μόλις 28%.

Την ίδια ώρα, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 12% και στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην ηλικιακή κατηγορία, 18 έως 29 ετών, υπέρ των Πρασίνων τάσσεται το 36% ενώ μόλις το 16% στηρίζει την Χριστιανική Ένωση 0CDU/CSU).

Στη ερώτηση: «Ποιον θα θέλατε για διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία;», το 23% των Γερμανών υποστηρίζουν τον Άρμιν Λάσετ, το 17% την επικεφαλής των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και το 16% τον υποψήφιο για την Καγκελαρία των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς.

Κλείσιμο
Ακόμα πιο άσχημα είναι τα πράγματα για τον Άρμιν Λάσετ με βάση το αποτέλεσμα της έρευνας του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού «Spiegel».

Το 60% των Γερμανών θεωρούν ότι ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης για την Καγκελαρία και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δεν έχει τις ικανότητες να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές.

Αντιθέτως, ο υποψήφιος για την Καγκελαρία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) Όλαφ Σολτς είναι ο πλέον κατάλληλος με ποσοστό 41%.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Freedom Pass: Ήδη 120.000 νέοι που έχουν εμβολιαστεί, έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τριπλή απειλή για τους αθλητές - Κορωνοϊός, ραδιενεργό καίσιο και E-Coli

Αυτός είναι ο DJ που πέθανε από ηλεκτροπληξία - «Έφυγες νωρίς», λένε οι φίλοι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης