Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ τέθηκε σε δεκαήμερη καραντίνα αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.
Ο 48χρονος Μπετέλ έχει κάνει μόνο μία δόση του εμβολίου για την Covid-19 μέχρι τώρα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αλλά κανείς από τους υπόλοιπους 26 ηγέτες δεν θεωρείται «στενή επαφή» του.
Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στο Λουξεμβούργο, στενές επαφές ενός ασθενούς θεωρούνται όσοι έμειναν για περισσότερα από 15 λεπτά μαζί του σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, χωρίς να φορούν μάσκα. Στη διήμερη σύνοδο των Βρυξελλών όμως τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες, όπως επισήμανε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
«Κανείς αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των στενών επαφών του πρωθυπουργού», επέμεινε.
Ο Ξαβιέ Μπετέλ έχει ελαφρά συμπτώματα (πυρετό, πονοκέφαλο) αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. Ο φιλελεύθερος πολιτικός έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου.
Στο Λουξεμβούργο, μια χώρα περίπου 600.000 κατοίκων, έχουν καταγραφεί 70.600 κρούσματα και 818 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.