ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η Πορτογαλία επιτρέπει στους Βρετανούς τουρίστες την είσοδο από τις 17 Μαΐου

Η Πορτογαλία επιτρέπει στους Βρετανούς τουρίστες την είσοδο από τις 17 Μαΐου

Το υπουργείο Τουρισμού της Πορτογαλίας έδωσε το «πράσινο φως» για Βρετανούς τουρίστες - Αν και η χώρα βρίσκεται στην «πράσινη λίστα» του Λονδίνου, πολλοί Βρετανοί φοβήθηκαν ότι το ταξίδι τους θα ακυρωθεί, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών της ΕΕ - Τι θα γίνει με τον τελικό του Champions League

portugal_b_c_1
«Πράσινο φως» για τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου άναψε η Πορτογαλία, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση έρχεται μετά από φόβους Βρετανών τουριστών, ότι δεν θα τους επιτρεπόταν το ταξίδι, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, μετά από συνομιλίες, ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί θα χρειαστούν μόνο αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να εισέλθουν στη χώρα. Η Πορτογαλία μπήκε στην πράσινη λίστα των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περάσουν διάστημα καραντίνας μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Η ένταξη της χώρας στην πράσινη λίστα αύξησε το ενδιαφέρον αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών, που δρομολογούν εκατοντάδες πτήσεις και συμφωνίες και προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση, ενώ πολλοί σχεδιάζουν μέχρι και ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο χωρών.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η Βρετανία δεν βρίσκεται στον κατάλογο ταξιδιωτικών εξαιρέσεων της ΕΕ, ενώ η Πορτογαλία έχει επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 30 Μαΐου, παρότι θα ανοίξει τα σύνορά της από την Κυριακή. Κάτι τέτοιο προκάλεσε φόβους για ένα κύμα ακυρώσεων από αεροπορικές εταιρείες, εάν οι Βρετανοί αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο ακύρωσης των ταξιδιών από τη Δευτέρα. Άλλες οικογένειας ανησύχησαν ότι θα αντιμετώπιζαν προβλήματα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αν το ταξίδι δεν προχωρούσε.

Με μοριακό τεστ από τη Δευτέρα

Η υπηρεσία Τουρισμού της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε ότι ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται στην Πορτογαλία από τις 00:00 της 17ης Μαΐου, τη Δευτέρα, με μοριακό έλεγχο PCR 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Η Βρετανία ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να μπει από την επόμενη εβδομάδα στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της ΕΕ, ενώ τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση διπλωματών για το ζήτημα. Την Τετάρτη, θα υπάρξει συνάντηση των πρεσβευτών των 27, με στόχο οι τελικές αποφάσεις να υιοθετηιούν «το αργότερο» έως το τέλος του μήνα.

Τι θα γίνει με τον τελικό του Champions League

Κλείσιμο
Η παράταση του lockdown στην Πορτογαλία θα μπορούσε να καταστρέψει τα σχέδια για τον τελικό του Champions League στις 29 Μαΐου στο Πόρτο. Ήδη, έως και 20.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη χώρα για τη διοργάνωση. Ενώ οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία, ίσως αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το Πόρτο απευθείας μετά τον τερματισμό του αγώνα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η κυβέρνηση θα καθιερώσει σειρά περιορισμός για τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον τελικό. Όσοι έρθουν για τον τελικό, θα επιστρέψουν την ίδια ημέρα, με τεστ, ενώ θα υπάρξουν σειρά μέτρων για την επιστροφή τους σε λιγότερο από 24 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

WhatsApp: Νέοι όροι χρήσης - Όσοι δεν τους δεχτούν, χάνουν τις δυνατότητες του app

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης