Νέα δημοσκόπηση: Η ελίτ προτιμά την πράσινη υποψήφια Αναλένα Μπέρμποκ για διάδοχο της Μέρκελ

Νέα δημοσκόπηση: Η ελίτ προτιμά την πράσινη υποψήφια Αναλένα Μπέρμποκ για διάδοχο της Μέρκελ

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα προτιμά την Αναλένα Μπέρμποκ για καγκελάριο

analenna
Η ελίτ των γερμανικών επιχειρήσεων προτιμά την Πράσινη υποψήφια καγκελάριο Αναλένα Μπέρμποκ για διάδοχο της νυν καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με έρευνα.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα προτιμά την Αναλένα Μπέρμποκ για καγκελάριο. Δεύτερος στις προτιμήσεις τους έρχεται ο Φιλελεύθερος ηγέτης Κρίστιαν Λίντνερ και έπονται, με μεγάλη διαφορά από την Μπέρμποκ, οι υποψήφιοι του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Άρμιν Λάσετ και Όλαφ Σολτς.

Αυτό προκύπτει από την αντιπροσωπευτική έρευνα, η οποία διεξήχθη στις 20 και 21 Απριλίου μεταξύ 1500 υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών εταιρειών από το Ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του οικονομικού περιοδικού «Wirtschaftswoche».

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια/ποιον θα ψηφίζατε για καγκελάριο αν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή της/του το 26,5% των στελεχών απάντησε την Αναλένα Μπέρμποκ.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με 16,2% και μόλις στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ με 14,3%. Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών έρχεται τέταρτος στην προτίμηση της οκονομικής ελίτ και θα τον ψήφιζε το 10,5%.

Πάντως το 32,5% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με την έρευνα.

Ειδήσεις σήμερα

Mητσοτάκης στον Alpha: Η συνάντηση με τον Ερντογάν δεν θα αργήσει

Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 νεκροί σε έναν χρόνο, όλοι με το ίδιο αίτιο θανάτου

Handelsblatt: Να υιοθετηθεί σε όλη τη Μεσόγειο το μοντέλο των ελληνικών covid-free νησιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης