Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση «κόλαφος» για τον Άρμιν Λάσετ - Καταλαμβάνει την τρίτη θέση

Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση «κόλαφος» για τον Άρμιν Λάσετ - Καταλαμβάνει την τρίτη θέση

Ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης τρώει τη σκόνη του Σοσιαλδημοκράτη Ολαφ Σολτς και της Πράσινης Αναλένα

laschet_new
«Mπαστούνια» τα βρίσκει στις δημοσκοπήσεις ο εκλεκτός υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU- CSU), Άρμιν Λάσετ, την ώρα που στο κόμμα του, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), υπάρχει γκρίνια και απογοήτευση βλέποντας ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν τον θεωρούν ιδανικό για διάδοχο της Μέρκελ.

Οι συμπολίτες του εμπιστεύονται περισσότερο τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες απ' ότι τους Χριστιανοδημοκράτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου ΙNSA που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild». Mόνο το 18% των Γερμανών θεωρούν τον Άρμιν Λάσετ ως τον πιο ικανό υποψήφιο για Καγκελάριο της Γερμανίας.

Στη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης καταλαμβάνει την τρίτη θέση, πολύ πίσω από τους υποψηφίους των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και τους Πράσινους (Die Gruenen). H 40χρονη υποψήφια των Πρασίνων, Aναλένα Μπέρμποκ, βάζει τα... γυαλιά και στους δύο πολιτικούς άνδρες κατακτώντας την πρώτη θέση με ποσοστό 25%. Ο 62χρονος υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 21%.

Πάντως, ο «μερκελικός» Λάσετ έχει κάνει άσχημο ξεκίνημα, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι πολιτικές του ικανότητες είναι υπερεκτιμημένες ενώ, το 25% θεωρεί ότι είναι υποτιμημένος. Την ίδια ώρα, το 20% δηλώνει αβεβαιότητα για τις ικανότητές του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) των ερωτηθέντων εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι για το ποιος είναι ικανός υποψήφιος για Καγκελάριος της χώρας. Για τον Λάσετ, υποψήφιο καγκελάριο των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, είναι το δεύτερο χαστούκι που δέχεται από τους δημοσκόπους, αφότου το κόμμα του ανακοίνωσε ότι τον θεωρεί ιδανικό για να διεκδικήσει το αξίωμα της Μέρκελ.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Forsa», η Πράσινη Αναλένα έρχεται πρώτη με ποσοστό 28% ενώ ο Άρμιν Λάσετ με ποσοστό μόλις 21%.



Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στη Νότια Κορέα: Σύζυγος πρέσβη «χαστούκισε πωλήτρια» αφού κατηγορήθηκε για κλοπή - Δείτε βίντεο

Ακόμα ένα επίτευγμα «σταθμός» για το Perseverance της NASA - Παρήγαγε για πρώτη φορά οξυγόνο στον Άρη!

Τέμπεστ Στορμ: Πέθανε η εξωτική χορεύτρια που «τα είχε» με τον Έλβις και είχε ασφαλίσει το στήθος της για 1 εκατ. δολάρια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης