Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να μην έχουν τέλος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, η πανδημία του Covid-19σε συνδυασμό με φυσικές καταστροφές, όπως η ξηρασία και οι πλημμύρες, αλλά και οι ασθένειες στα καουτσουκόδεντρα, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη.
Οι εν λόγω χώρες που αποτελούν και τους σημαντικότερους προμηθευτές του βασικότερου συστατικού στην κατασκευή ελαστικών, όπως είναι το φυσικό καουτσούκ, βλέπουν την παραγωγή τους να μειώνεται δραματικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλαγές στην προσφορά και στη ζήτηση.
Μάλιστα, όπως ανακοινώνει το πρακτορείο Bloomberg, η Κίνα είχε ήδη προβλέψει το τι επρόκειτο να συμβεί, αγοράζοντας την προηγούμενη χρονιά μία σημαντική ποσότητα καουτσούκ, για να ενισχύσει το απόθεμά της. Κάτι που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.