ΗΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Ουόλτερ Μοντέιλ απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών
Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου - Το μήνυμα του 39ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, για τον αντιπρόεδρο του
Ο Ουόλτερ Μοντέιλ, ο άλλοτε αντιπρόεδρος του Τζίμι Κάρτερ, ατυχήσας υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 1984, όταν ηττήθηκε από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, διπλωμάτης και δικηγόρος, απεβίωσε χθες Δευτέρα, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος εκπρόσωπο της οικογένειας. Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου. Έφυγε σε ηλικία 93 ετών.
Ο Ουόλτερ Μοντέιλ ακολούθησε το μονοπάτι του πολιτικού μέντορά του, του Δημοκρατικού Χάμπερτ Χάμφρι, από την πολιτική της Μινεσότα έως τη Γερουσία των ΗΠΑ και την αντιπροεδρία, υπηρετώντας υπό τον Τζίμι Κάρτερ από το 1977 έως το 1981.
Σε δήλωση το βράδυ της Δευτέρας, ο Κάρτερ είπε ότι θεωρούσε τον Μοντέιλ «τον καλύτερο αντιπρόεδρο στην ιστορία της χώρας μας». Πρόσθεσε: «Ο Μοντέιλ μας παρείχε σε όλους ένα μοντέλο δημόσιας υπηρεσίας και ιδιωτικής συμπεριφοράς».
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.