Βερολίνο: Στέλνει πλοίο στη Μεσόγειο για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης

Βερολίνο: Στέλνει πλοίο στη Μεσόγειο για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης

Περίπου 220 στρατιώτες θα επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «Berlin», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού - Θα παρακολουθούν φορτηγά πλοία που κατευθύνονται στη Λιβύη

berlin_ploio
Η Γερμανία θα στείλει άλλο ένα πλοίο στο τέλος της εβδομάδας στη Μεσόγειο για να συμμετάσχει στην αποστολή της ΕΕ για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων που επιβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη σε βάρος της Λιβύης.

Περίπου 220 στρατιώτες θα επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «Berlin», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού. Θα παρακολουθούν φορτηγά πλοία που κατευθύνονται στη Λιβύη.

Περίπου 250 Γερμανοί στρατιώτες είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ πέρυσι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η επιχείρηση της ΕΕ άρχισε τον Μάιο 2020 και αποσκοπεί στη σταθεροποίηση της εμπόλεμης Λιβύης και την υποστήριξη της πολιτικής ειρηνευτικής διαδικασίας της οποίας ηγείται ο ΟΗΕ. Η επιχείρηση διεξάγεται επίσης για να εμποδισθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Στις χώρες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το εμπάργκο περιλαμβάνονται η Τουρκία, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα: Τι αλλάζει σε κωδικούς και ωράρια

Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Ένα δαιδαλώδες νομικό ζήτημα

Μέγκαν Μαρκλ: Την κατήγγειλαν ότι έκανε άγριο bullying σε εργαζόμενους του παλατιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης