Μπάιντεν: Έχω μιλήσει με όλους τους εν ζωή πρώην προέδρους... εκτός από έναν

Μπάιντεν: Έχω μιλήσει με όλους τους εν ζωή πρώην προέδρους... εκτός από έναν

«Κουράστηκα να μιλάω για τον Τραμπ - Θέλω από εδώ και στο εξής οι ειδήσεις να αφορούν τον αμερικανικό λαό» είπε σε συνέντευξή του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

biden
Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε την Τρίτη ότι έχει μιλήσει με όλους τους εν ζωή πρώην προέδρους των Ηνωμένωνν Πολιτειών «εκτός από έναν», από τη στιγμή που μπήκε στον Λευκό Οίκο για να υπηρετήσει τη χώρα του.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, ο δημοσιογράφος Άντερσον Κούπερ τον ρώτησε σε κάποια στιγμή: «Έχετε πάρει το τηλέφωνο για να καλέσετε κάποιον πρώην πρόεδρο;».

«Ναι, το έχω κάνει», επιβεβαίωσε ο Μπάιντεν.

«Θέλετε να μας πείτε με ποιούς μιλήσατε;» συνέχισε ο δημοσιογράφος.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να κατονομάσει, επικαλούμενος τους κανόνες απορρήτου, αλλά σημείωσε ότι όλοι, εκτός από έναν, τους εν ζωή προέδρους έχουν επικοινωνήσει μαζί του.

«Είναι ιδιωτικές συνομιλίες», είπε ο Μπάιντεν για την επικοινωνία με τους προκατόχους του. «Παρεμπιπτόντως, όλοι, εκτός από έναν, σήκωσαν το τηλέφωνο για να με καλέσουν επίσης».

Οι εν ζωή πρώην πρόεδροι είναι οι Τζίμι Κάρτερ, Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ. Όλοι βρέθηκαν στην ορκομωσία του Μπάιντεν, εκτός από τον Κάρτερ - που ήθελε να το κάνει, αλλά το απέφυγε λόγω ηλικίας και των ανησυχιών για την Covid - και του Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να πάει μετά την απώλεια της προεδρίας.

«Ξέρω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε γι' αυτόν, αλλά...» απάντησε ο Κούπερ.

Ο Μπάιντεν δεν αποκάλυψε τον πρώην πρόεδρο που δεν τον έχει καλέσει, αλλά αυτά που άφησε να εννοηθούν, τον «φωτογράφισαν» με τον καλύτερο τρόπο.

«Για τέσσερα χρόνια, το μόνο που υπάρχει στις ειδήσεις είναι ο Τραμπ. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θέλω να βεβαιωθώ ότι όλα τα νέα είναι ο αμερικανικός λαός. Κουράστηκα να μιλάω για τον Τραμπ», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καζάνι που βράζει το θέατρο: Έρχονται νέες καταγγελίες

Τι ισχύει προς το παρόν για τη διπλή μάσκα και τι αναμένεται να αλλάξει ως το τέλος της εβδομάδας

Ναύπακτος: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης