Κορωνοϊός: Η Πορτογαλία παρέτεινε την απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία και τη Βραζιλία
Η «βρετανική μετάλλαξη» εκτιμάται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του έτους στην Πορτογαλία
Η Πορτογαλία παρέτεινε σήμερα, μέχρι και την 1η Μαρτίου, την απαγόρευση πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις για επαναπατρισμό των πολιτών και για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία είχαν διακοπεί για διάστημα δύο εβδομάδων από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η ίδια απόφαση είχε ληφθεί και για τη Βρετανία στις 21 Ιανουαρίου.
Οι πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στην Πορτογαλία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το πολύ 72 ώρες προτού ταξιδέψουν. Επίσης, μετά την επιστροφή τους, θα μπαίνουν για καραντίνα 14 ημερών.
Η παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε στην Πορτογαλία στα τέλη του έτους και εκτιμάται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του έτους. Η βραζιλιάνικη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία την Τετάρτη.
Στην Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 15.034 θάνατοι από την Covid-19 και 781.223 κρούσματα.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.