Κορωνοϊός: Η νέα οδηγία των βρετανικών αρχών για τους φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας

Κορωνοϊός: Η νέα οδηγία των βρετανικών αρχών για τους φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας

Ασθενείς με κορωνοϊό που έμειναν σε καραντίνα και δεν εμφάνισαν συμπτώματα μπορούν να πηγαίνουν απευθείας από τα νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας χωρίς να επανεξετάζονται

gria
Η Βρετανία άλλαξε χθες, Τετάρτη, τους κανονισμούς της και θα επιτρέπει πλέον σε ασθενείς με COVID-19, που ολοκλήρωσαν την καραντίνα τους των 14 ημερών χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου, να πηγαίνουν απευθείας από τα νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας χωρίς να επανεξετάζονται για νέο κορωνοϊό.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θεωρείται ότι θέτουν κίνδυνο μετάδοσης, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση προς τους οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα.

Τα νοσοκομεία όφειλαν προηγουμένως να κάνουν διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 σε οποιονδήποτε προβλεπόταν να πάει σε οίκο ευγηρίας 48 ώρες προτού του δοθεί εξιτήριο.

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, μέλος του κοινοβουλίου που ανήκει στην αντιπολίτευση, επέκρινε την κίνηση αυτή λέγοντας ότι θα έχει "δυνάμει τραγικές συνέπειες".

"Καλούμε τους υπουργούς να αναθεωρήσουν αυτή την οδηγία και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν παίρνει εξιτήριο για να πάει σε γηροκομείο χωρίς τεστ για την COVID-19 ώστε να προστατευθούν ζωές", σημειώνει σε ανακοίνωσή του την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Βρετανοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, με έναν στους 20 ανθρώπους να υπολογίζεται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό σε τμήματα του Λονδίνου. Η ταχύτατα μεταδιδόμενη ασθένεια δημιουργεί τον κίνδυνο υπερφόρτωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Βρετανίας, καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς της COVID-19.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανησυχία για την Αττική και την αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 35-54 ετών

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έφτασε με χιόνια στη βόρεια Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει σήμερα

Ηλίας Μόσιαλος: Καλά νέα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης