H Bρετανία χρειάζεται τη Θάτσερ: Η νέα γενιά νοσταλγεί τη «Σιδηρά Κυρία»

H Bρετανία χρειάζεται τη Θάτσερ: Η νέα γενιά νοσταλγεί τη «Σιδηρά Κυρία»

Πιστεύουν ότι θα χειριζόταν καλύτερα την πανδημία και το Brexit

thatser
Μάργκαρετ Θάτσερ νοσταλγεί η νέα γενιά της Βρετανίας με τους ψηφοφόρους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, να επιλέγουν τη «Σιδηρά Κυρία» ως την καλύτερη πρωθυπουργό που είχε μέχρι τώρα η «Γηραιά Αλβιώνα». 

Οι νέοι της Βρετανίας θεωρούν ότι η «Μάγκυ» θα διαχειριζόταν σαφώς καλύτερα την πανδημία της νόσου Covid-19 και του Brexit απ' ό,τι ο νυν Συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη σχετική έρευνα, οι νέοι στη Βρετανία λαχταρούν την αποφασιστική προσέγγιση της Θάτσερ σε καίρια πολιτικά θέματα.

Τα πορίσματα διαδικτυακής έρευνας, σε δείγμα 2.000 πολιτών, που διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρείας «JL Partners», δείχνουν ότι οι νέοι που ανήκουν στη «Γενιά Ζ» ή αλλιώς «Generation Z» εύχονται να είχαν την Θάτσερ στη Ντάουνινγκ Στριτ για να χειριστεί την κρίση της νόσου Covid αλλά και του Brexit.

Ακόμα και στη Σκωτία, όπου είχαν ξεσπάσει μεγάλες ταραχές κατά τη διάρκεια της θητείας της Θάτσερ ως πρωθυπουργού (1979 και 1990), οι ψηφοφόροι αναπολούν την πυγμή της.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να επιλέξουν οκτώ πρώην πρωθυπουργούς της Βρετανίας -από το 1976 και μετά - που θα επιθυμούσαν να αντιμετωπίσουν τα δύο καυτά θέματα που απασχολούν εν έτει 2020 τη χώρα.

Το 32% προτίμησε την Θάτσερ, ενώ το 11% τον Τόνι Μπλερ.

Στην κατηγορία 18 έως 24 ετών -την επονομαζόμενη ως «Generation Z», το 15% έδειξε ξεκάθαρα την προτίμησή του στη «Σιδηρά Κυρία» που που πέθανε το 2013.

H Mάγκυ ήταν υπέρ της κοινής αγοράς και γι’ αυτό διαπραγματεύθηκε την κατασκευή του τούνελ της Μάγχης με τον Μιτεράν. Οι οπαδοί του Brexit μάλιστα τη θεωρούν προστάτιδα αγία τους. Ως πρωθυπουργός, πίστευε στην ελεύθερη αγορά, στην ελευθερία του ατόμου και στην ισότητα των ευκαιριών.

Κλείσιμο
Ωστόσο, πριν από τρεις σχεδόν εβδομάδες, χιλιάδες Βρετανοί είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να... πετάξουν αβγά στο άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πόλη καταγωγής της, στην καρδιά του Γκράνθαμ, την ίδια μέρα που θα γίνουν τα αποκαλυπτήριά του.

Στις 2 Δεκεμβρίου πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα δήλωσαν ότι «θα συμμετέχουν στο εν λόγω event στη σχετική σελίδα στο Facebook, συμφωνα με την εφημερίδα «Independent», ενώ άλλοι 16 χιλιάδες υποστήριξαν στην πρόσκληση ότι ενδιαφέρονται.


Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η χρονιά της πανδημίας σε τρία λεπτά

Το «αγόρι-δικαστής» που σκότωσε η Κόζα Νόστρα θα οσιοποιηθεί από το Βατικανό 

Σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Έδεσσα και Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης