Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε βομβιστική επίθεση
Τα πρωινά στην Καμπούλ σημειώνονται συχνά βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες και επιθέσεις με ρουκέτες
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Βόμβα που είχε τοποθετηθεί με μαγνήτη σε αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλεσμα τρεις γυναίκες — και οι τρεις τους ήταν γιατροί που εργάζονταν στο δημόσιο —, ένας άνδρας κι ένας διερχόμενος να βρουν τον θάνατο, δήλωσε ο Φερντάους Φαραμάρζ, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Παρά το ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επί μήνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και τους ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί δεκαετίες στο Αφγανιστάν, η βία κλιμακώνεται σε πολλούς τομείς της χώρας.
Τα πρωινά στην Καμπούλ σημειώνονται συχνά βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες και επιθέσεις με ρουκέτες.
Οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν πριν από τρεις μήνες δεν έχουν προχωρήσει πολύ.
Τα δύο μέρη κάνουν μολαταύτα λόγο για πρόοδο. Συμφώνησαν επί της διαδικασίας και στα θέματα που θα αρχίσουν να εξετάζονται την 5η Ιανουαρίου, έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων στις συνομιλίες.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.