Αφγανιστάν: Εννέα νεκροί από βομβιστική επίθεση

Αφγανιστάν: Εννέα νεκροί από βομβιστική επίθεση

Ο νομοθέτης επέζησε αλλά έχει τραυματιστεί - Συζητήσεις μεταξύ αφγανικής κυβέρνησης και Ταλιμπάν για τεραματισμό των συγκρούσεων

23569186
Εννέα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο Αφγανό νομοθέτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.



Ο Χαν Μοχάμαντ Ουαρντάκ, επέζησε της έκρηξης, αλλά βρίσκεται μεταξύ των 20 ανθρώπων που τραυματίστηκαν, στους οποίους περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μασούντ Ανταράμπι.



Κλείσιμο
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην διαδρομή που ακολουθούσε το όχημα που μετέφερε τον νομοθέτη, ή αν το οδηγούσε κάποιος καμικάζι αυτοκτονίας, πρόσθεσε ο Ανταράμπι.

Προς το παρόν κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

23569179


Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει μια μεγάλη αύξηση της βίας, ιδιαίτερα των βομβιστικών επιθέσεων, τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η αφγανική κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν διεξάγουν συνομιλίες που αποσκοπούν να τερματιστεί η σύγκρουση που μαίνεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στη χώρα.



Ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης σήμερα στις επαρχίες Λογκάρ, Νανγκαρχάρ, Χελμάντ και Μπανταχσάν, στις οποίες σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ένας αριθμός πολιτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Την Παρασκευή τουλάχιστον 15 άμαχοι, εκ των οποίων 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πιθανολογούμενη έκρηξη βόμβας στην επαρχία Γάζνι.

23570150


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Λαμία: Διασωληνώθηκε 43χρονος – Γεμάτη η ΜΕΘ και η κλινική COVID

Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ, μαγαζιά με click away και κομμωτήρια

Δυτική Αττική: Επέμβαση της αστυνομίας για να κάνουν τεστ οι πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης