Η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε απόψε λόγο για μια «αύξηση» της «απειλής» σε βάρος των Ισραηλινών υπηκόων στο εξωτερικό μετά τις δηλώσεις του Ιράν περί εκδίκησης για τη δολοφονία ενός σημαντικού πυρηνικού επιστήμονά του, την οποία η Τεχεράνη αποδίδει στο Ισραήλ.
«Στον απόηχο των πρόσφατων απειλών ιρανικών στοιχείων (…) φοβόμαστε ότι το Ιράν θα επιτεθεί σε ισραηλινούς στόχους», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, επαναλαμβάνοντας ένα μήνυμα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που μιλούσε επίσης για πιθανές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών υπηκόων σε χώρες γειτονικές του Ιράν ή στην Αφρική.
Οι ισραηλινές αρχές, που μιλούν για μια «αύξηση της τρομοκρατικής απειλής σε βάρος Ισραηλινών στο εξωτερικό», κατονόμασαν ως χώρες ή περιοχές που βρίσκονται γεωγραφικά «κοντά» στο Ιράν, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, το ιρακινό Κουρδιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.