«Καψόνι» Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Γιατί ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν θα συναντήσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ

«Καψόνι» Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Γιατί ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν θα συναντήσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Τουρκία θα είναι σύντομη και θα επικεντρωθεί στις θρησκευτικές ελευθερίες - Θα δει τον Πατριάρχη και δύο ακόμα θρησκευτικούς ηγέτες αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

pompeo
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη δεν θα περιλαμβάνει συναντήσεις με Τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη που θα επικεντρωθεί σε θέματα θρησκευτικών ελευθερίων. Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους δύο θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όχι με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους. Έχουμε απλώς ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη και πιστεύω ότι οι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επίσης προγραμματίσει δικά τους ταξίδια. Είναι απλώς ένα θέμα προγραμματισμού. Ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εδρεύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό και καταλαβαίνω επίσης ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, έχουν το δικό τους ταξιδιωτικό πρόγραμμα και δεν θα είναι εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν άλλοι λόγοι πίσω από το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα της Τουρκίας, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί ανοιχτά τα διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας με την Άγκυρα για όλα τα θέματα. «Έχουμε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστούμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουμε ανησυχίες όπως είναι το ζήτημα των S-400 και άλλα θέματα. Αυτό το κάνουμε σε τακτική βάση μέσω των διπλωματικών μας επαφών. Ο υπουργός (Πομπέο) και ο υπουργός Εξωτερικών (της Τουρκίας) θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε λίγες εβδομάδες στο περιθώριο της τακτικής συνόδου των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Έτσι, αυτή η σύντομη επίσκεψη (στην Κωνσταντινούπολη) επικεντρώνεται σε θρησκευτικά ζητήματα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Η μάχη των ΜΕΘ: Στο 89% η πληρότητα σε Θεσσαλονίκη - Η κατάσταση στις άλλες πόλεις

Συναγερμός στην Εκκλησία με τα κρούσματα σε ιεράρχες - Πώς πιστεύεται ότι έγινε η διασπορά του ιού

Μητσοτάκης στη Βουλή: Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων και «πάγωμα» πλειστηριασμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης