Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία εξατίας της δραματικής ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών, οι νέες μολύνσεις έφτασαν στις 52.010, το τελευταίο 24ωρο.
Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 50.000 στην Ευρώπη μέσα σε μια μέρα και παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί.
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε, σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς ενώπιον της κρίσης Covid-19.
Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να πάρει το οριστικό πράσινο φως στις αρχές Νοεμβρίου.
Σε σύγκριση με την προηγούμενη Άνοιξη, η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι «τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες» από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).