Ο Ερντογάν επιμένει: «Ο Μακρόν έχει εμμονή μαζί μου, πρέπει να κάνει εξετάσεις» - «Φασίστας» και ο Βίλντερς

Ο Ερντογάν επιμένει: «Ο Μακρόν έχει εμμονή μαζί μου, πρέπει να κάνει εξετάσεις» - «Φασίστας» και ο Βίλντερς

Νέα βέλη του Τούρκου προέδρου κατά του Μακρόν, τα έβαλε και με τις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά - «Δεν ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη Δύση

erdogan-0
Θύελλα αντιδράσεων στην τουρκική κυβέρνηση προκάλεσε ανάρτηση του Ολλανδού πολιτικού, βουλευτή και αρχηγός αντι-Ισλαμικού κόμματος, Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος ποστάρει ένα σκίτσο του Ερντογάν να φέρει μια βόμβα, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη», ενώ έδωσε και συνέχεια λίγο αργότερα, τονίζοντας πως «η αλήθεια είναι δυσάρετη κάποιες φορές, αλλά παραμένει αλήθεια!».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που κάλεσε την Ευρώπη να «σταματήσει τους πολιτικούς με φασιστικές νοοτροπίες», ενώ αργά το μεσημέρι της Κυριακής... ο λόγος πέρασε στον ίδιο τον Ερντογάν, που βρήκε ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του Μακρόν, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα των εξοπλιστικών, προκαλώντας μάλιστα τους «αντιπάλους» του να επιβάλουν κυρώσεις!



Στη διάρκεια ομιλίας του, σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στη Μαλάτεια, ο Ερντογάν είπε, μεταξύ άλλων: «Αυτή την περίοδο, ο επικεφαλής της Γαλλίας βρίσκεται διαρκώς απέναντι σε μένα, αλλάζοντας διαρκώς στάση. Ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του, κάποιος πρέπει να τον εξετάσει. Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη».

Και συνέχισε: «Στις ΗΠΑ λένε πως σχεδιάζουν κυρώσεις για εμάς. Ας το κάνουν, μην καθυστερούν. Δεν ξέρουν ποιον έχουν να αντιμετωπίσουν. Κάναμε ενα βήμα για τα F-35 και μας απείλησαν. Μας είπαν να στείλουμε τους S400 πίσω στη Ρωσία, όμως δεν είμαστε πρωτόγονο κράτος. Είμαστε η Τουρκία. Οι μεγάλες δυνάμεις μας έχουν βάλει στο σημάδι, επειδή χαλάμε τα παιχνίδια τους και αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους πρόσωπο. Συνεχίστε έτσι...».

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας: «Είμαστε η χώρα που φιλοξενούμε τους πιο πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μετανιώνουμε γι' αυτό. Έχουμε φροντίσει για 4 εκατομμύρια ανθρώπους από τη Συρία κι ενώ περιμέναμε ένα ευχαριστώ από τη Δύση, βλέπουμε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο για τους τρομοκράτες στα σύνορά μας. Αντιμετωπίζουμε παντού εμπόδια, για τις κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μας κατηγορούν για την υποστήριξή μας στο Αζερμπαϊτζάν».

Ειδήσεις σήμερα

Στραγγάλισαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στα Χανιά

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: «Κάτι έγινε που τη σόκαρε...»

Έβερεστ: Ξόδεψαν 1,3 εκατ. δολάρια για να ξαναμετρήσουν το ύψος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης