Κορωνοϊός - Πολωνία: Διπλασιάστηκαν σε τρεις εβδομάδες τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Πολωνία: Διπλασιάστηκαν σε τρεις εβδομάδες τα κρούσματα

Θετικός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τσεχίας - Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πολωνία

covid_poland
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Πολωνία διπλασιάστηκε σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και πλέον ξεπερνά τα 200.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο ανακοίνωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ 10.040 νέων μολύνσεων.

Η Πολωνία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 202.579 κρούσματα Covid-19 και 3.851 θανάτους. Ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στις 4 Οκτωβρίου.

Η κάτω βουλή της Πολωνίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει νομοσχέδιο το οποίο πρότεινε το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) και έχει στόχο να ενισχυθεί το σύστημα υγείας της χώρας που έχει φτάσει στα όριά του.

Ο σύμβουλος της πολωνικής κυβέρνησης για την επιδημία του κορωνοϊού Αντρέι Χόρμπαν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι τα 10.000 νέα κρούσματα ημερησίως είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα υγείας.

Σήμερα 9.439 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται και 757 είναι σε αναπνευστήρα.

Στο μεταξύ η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα ότι προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 2.202 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Κλείσιμο
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων φτάνει τα 33.602, ενώ 98 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Θετικός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τσεχίας

Στην Τσεχία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάν Χάματσεκ, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 41χρονος Χάματσεκ, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι και επικεφαλής της επιτροπής που διαχειρίζεται την επιδημία Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Υπόθεση Βαλ: Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ της Δανίας και η δολοφονία-θρίλερ της δημοσιογράφου

Κάθε μέρα καλύτερα ο Έκτορας μετά τις μαχαιριές που δέχτηκε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης