Τσεχία: Δακρυγόνα και νερό υπό πίεση σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Τσεχία: Δακρυγόνα και νερό υπό πίεση σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Πράγα σε σημερινοί διαδήλωση – Χιλιάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και χούλιγκαν, ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Υγείας 

tsexia_epeis
Επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση στην Πράγα, με χιλιάδες διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη διαδήλωση, στην οποία μετείχαν και χούλιγκανς, ενώ ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Υγείας Ρομάν Πρίμουλα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο επιτρέπεται.

«Διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία χωρίς κανέναν λόγο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πράγας, Τόμας Λερτς, ενώ ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος επέρριψε την ευθύνη στους χούλιγκαν.

Περίπου 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων ανέφερε μέσω του Twitter ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε εννέα ανθρώπους και άλλοι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Πριν από τη συγκέντρωση αστυνομικοί συνέλαβαν 50 πρόσωπα και κατάσχεσαν διάφορα αντικείμενα, όπως πυροτεχνήματα, γκλομπ, σιδηροδροθιές και όπλα.

Κλείσιμο
Στην Τσεχία έχουν καταγραφεί 170.000 κρούσματα και περισσότεροι από 1.400 θάνατοι από την Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας «δεν δέχεται αντιρρήσεις. Πώς τολμάει. Σε ποιον νομίζει ότι μιλάει; Δεν είμαστε πρόβατα, είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι», είπε μια διαδηλώτρια μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πρίμουλα κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι επιβαρύνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Ως αποτέλεσμα (σ.σ. της συγκέντρωσης), υποθέτω ότι θα έχουμε εκατοντάδες νέα κρούσματα», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία με το Oruc Reis - Πλέει κοντά στο Καστελόριζο

Παναγιωτόπουλος: Αυξάνεται από 9 σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer κατασκευάζει χιλιάδες δόσεις περιμένοντας την έγκριση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης