Πανδημία-Χιλή: Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 12.500, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 450.000

Πανδημία-Χιλή: Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 12.500, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 450.000

Πάνω απο 100 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Χιλη - Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο αυξημένος αριθμός οφειλόταν σε «καθυστέρηση της καταγραφής των θανάτων στα ληξιαρχεία» λόγω πρόσφατων εορτών στη χώρα και δε σηματοδοτεί κάποια μεταβολή της τάσης ή του δείκτη θνητότητας

covid_chile_new
Για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουλίου, το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πάνω από 100 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 — επακριβώς 124 —, με το σύνολο των νεκρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 12.469 ως αυτό το στάδιο.

Ωστόσο, το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο αυξημένος αριθμός οφειλόταν σε «καθυστέρηση της καταγραφής των θανάτων στα ληξιαρχεία» λόγω πρόσφατων εορτών στη Χιλή και δε σηματοδοτεί κάποια μεταβολή της τάσης ή του δείκτη θνητότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera. «Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες καταγράφεται μέσος όρος 23 θανάτων ημερησίως» σε εθνικό επίπεδο, διαβεβαίωσε η εφημερίδα, επικαλούμενη τα κυβερνητικά δεδομένα.

Εξάλλου στις 13 από τις 16 περιφέρειες της Χιλής, τα κρούσματα μόλυνσης μειώνονται την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τις προηγούμενες 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν 1.731 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τις 451.634.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πανδημία - Βραζιλία: Τρίτη ημέρα με πάνω από 800 νεκρούς

Καμένα Βούρλα: Επεισόδια από τους ανήλικους μετανάστες (βίντεο)

Μαρόκο: «Μπλόκο» από την ακτοφυλακή σε σχεδόν 300 μετανάστες να κινηθούν προς την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης