Καμένα Βούρλα: Επεισόδια από τους ανήλικους μετανάστες - Δείτε βίντεο

Καμένα Βούρλα: Επεισόδια από τους ανήλικους μετανάστες - Δείτε βίντεο

Οι ανήλικοι μετανάστες επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο που έχει μισθώσει  ΜΚΟ και άρχισαν να πετούν πράγματα και να δημιουργούν εντάσεις

καμενα_βουρλα
Ένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/9) στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται 39 ασυνόδευτα παιδιά, στα Καμένα Βούρλα.

Οι ανήλικοι μετανάστες επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο και άρχισαν να πετούν πράγματα και να δημιουργούν επεισόδια, ενώ έξω από την προσωρινή δομή στην οποία διαμένουν βρίσκονταν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που αντιδρούν στην παραμονή των μεταναστών στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το lamiareport, δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Δείτε το βίντεο:

LamiaFM1.gr: Επεισόδια με μετανάστες στα Καμένα Βούρλα
Κλείσιμο

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μη δημιουργηθεί κάτι πιο σοβαρό και πράγματι το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα 39 ασυνόδευτα παιδιά μεταφέρθηκαν με δυο πούλμαν στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Από την ημέρα που ήρθαν τα 39 ασυνόδευτά παιδιά η τοπική κοινότητα αντιδράει με κινητοποιήσεις, όπως η σημερινή, με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος, αυτή τη φορά, των διοδίων της Αγίας Τριάδας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα σχολεία, ενώ όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

LamiaReport.gr: Αντιδράσεις για τους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν….», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανηλίκους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Μετάδραση που έχει αναλάβει την φροντίδα τους η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

Πηγη: Lamiareport


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης-Κορωνοϊός: Μπορούμε να πετύχουμε και χωρίς lockdown

Κορωνοϊός: Στα 342 τα νέα κρούσματα, 213 στην Αττική - Εννέα θάνατοι - 68 διασωληνωμένοι

Δείτε βίντεο: Στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες της γιάφκας στο Κουκάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης