Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ενοχλημένος ο Τραμπ από τις αναρτήσεις της Μελάνια, γράφουν τα ΜΜΕ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ενοχλημένος ο Τραμπ από τις αναρτήσεις της Μελάνια, γράφουν τα ΜΜΕ

Παρασκηνιακή διαμάχη μεταξύ του προεδρικού ζεύγους επικαλούνται τα μίντια - Αναταράξεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ - Δωρέα μαμούθ ύψους 100 εκατ. δολαρίων από τον Μάικλ Τζόρνταν για την καταπολέμηση του ρατσισμού

trump_ar
Συνεχίζει να διχάζει την Αμερική και το πολιτικό σύστημα αυτής η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ελεεινό χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν το σχόλιο του αμερικανού προέδρου, ο οποίος μνημόνευσε τον άτυχο 46χρονο, πανηγυρίζοντας για τη μείωση της ανεργίας. Συνέδεσε δηλαδή την τραγωδία που συνταράσσει την χώρα, με τα ευχάριστα αυτά οικονομικά νέα που αποτυπώνουν πτώση της ανεργίας από το 14,7% τον Απρίλιο σε 13,3% τον Μάιο. «Η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε σήμερα σηματοδοτεί μια σπουδαία ημέρα για τον Τζορτζ Φλόιντ», δήλωσε ο Τραμπ. «Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνον, μια μεγάλη ημέρα για όλον τον κόσμο».

Donald Trump says 'this is a great day' for George Floyd drawing outrage


«Τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ -" Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω "- αντήχησαν σε ολόκληρο το έθνος, ειλικρινά, σε όλο τον κόσμο. Το να προσπαθήσει ο πρόεδρος να βάλει λόγια στο στόμα του Τζορτζ Φλόιντ, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι απεχθές», είπε ο Δημοκρατικός υποψήφιος, μιλώντας από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ, ένα από τα πλέον ιστορικά πανεπιστήμια της Αφροαμερικανικής κοινότητας.

Την ίδια στιγμή, τα μίντια επικαλούνται μία παρασκηνιακή διαμάχη μεταξύ του προεδρικού ζεύγους. Ο Τραμπ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις δημόσιες παρεμβάσεις της συζύγου του για το ζήτημα της δολοφονίας Φλόιντ και τις ταραχές που αυτή έχει προκαλέσει. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι οι αναρτήσεις της Μελάνια Τραμπ εμφανίζονται ολίγον τί αντίθετες με το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει ο σύζυγός της. Ένταση έχει προκαλέσει και το χρονοδιάγραμμα των μηνυμάτων της: σημειώνονται σχεδόν αμέσως μετά από κάθε δημόσια δήλωση του προέδρου, αποδιοργανώνοντας έτσι την επικοινωνιακή του πολιτική.

Ως εκ τούτου, η Δυτική Πτέρυγα έχει κρατήσει μακριά τη Μελάνια από τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στην ομάδα Τραμπ.

Λάδι στη φωτιά σε όλο το ήδη εύφλεκτο σκηνικό φαίνεται να ρίχνει και η συμπεριφορά δύο αστυνομικών στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι καταγράφηκαν σε βίντεο να σπρώχνουν έναν 75χρονο διαδηλωτή. Μετά την κυκλοφορία του επίμαχου βίντεο, ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε πως συνομίλησε με τον τραυματία, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Ο Κουόμο εξέφρασε την άποψη ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το σώμα. Ο δήμαρχος του Μπάφαλο σχολίασε ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε έπειτα από μια διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων διαδηλωτών, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στο βίντεο.

Κλείσιμο
WARNING: GRAPHIC CONTENT - Video shows police in Buffalo, New York, shoving man to ground


Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε διάφορες πόλεις της Αμερικής. Στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι ειρηνικές. Στη Νέα Υόρκη, όμως, συνεχίζονται και οι μαζικές συλλήψεις. Έξω από τον Λευκό Οίκο διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον ζήτησε από τον Τραμπ να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη. Πράγματι, οι στρατιώτες που είχαν σταλεί εκεί αποσύρονται.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι δωρεές κατά του ρατσισμού, με τη μεγαλύτερη έως τώρα να προέρχεται από τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο θρυλικός μπασκετμπολίστας ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις για τη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ένα ακόμα καλό νέο είναι η ανακοίνωση των αξιωματούχων της Μινεάπολης, οι οποίοι συμφώνησαν να απαγορεύσουν τη χρήση κεφαλοκλειδώματος από αστυνομικούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραπεζάκια... μέσα από σήμερα σε εστιατόρια και καφέ

Εντυπωσιακές εικόνες από την πανσέληνο

Ο Τραμπ απειλεί Ευρώπη και Κίνα αν δεν αρθούν οι δασμοί στους αστακούς!











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης