Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Μιλάνο λόγω υπερβολικού συνωστισμού

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Μιλάνο λόγω υπερβολικού συνωστισμού

Στη βόρεια περιφέρεια Άνω Αδίγη, το Μπολτσάνο ξανανοίγει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες - Φόβοι για εξάπλωση

22649876
Ανησυχία έχει δημιουργηθεί στο Μιλάνο λόγω υπερβολικού συνωστισμού στην περιοχή Ναβίλι, όπου παραδοσιακά πολλοί νέοι βγαίνουν το βράδυ για φαγητό και ποτά. Βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, στη φάση αυτή επιτρέπεται μόνον η παράδοση φαγητών και ροφημάτων σε πακέτο. Οι πελάτες, δηλαδή, πρέπει να τα καταναλώνουν στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μπροστά από τα καταστήματα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όμως, φωτογράφοι και οπερατέρ «συνέλαβαν» με τον φακό τους νέους να κάθονται στα πεζούλια των Ναβίλι χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να πίνουν μαζί μπίρα ή να μιλούν σε παρέες, χωρίς να έχουν μάσκα. Σε πολλά τους σχόλια στο διαδίκτυο, ιταλοί πολίτες τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, το Μιλάνο κινδυνεύει να μην βγει από τον εφιάλτη της πανδημίας και να ξαναζήσει δραματικές στιγμές.

italy77


Παράλληλα, η νομαρχία του Μπολτσάνο, στην βόρεια περιφέρεια 'Ανω Αδίγη (η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία) αποφάσισε να κάνει χρήση της ευρείας αυτονομίας που διαθέτει για να επισπεύσει την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Αύριο θα δώσει πράσινο φως στη λιανική πώληση, ενώ από την Δευτέρα θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, αλλά και μουσεία και βιβλιοθήκες. Από τις 25 Μαίου, βάσει του χρονοδιαγράμματος αυτού, αναμένεται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία της περιοχής του Μπολτσάνο.

italy66


Και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας, όπως εκείνες του Βένετο και του Φριούλι, δηλώνουν «έτοιμες να ξανασηκώσουν ρολά» και ζητούν από την κυβέρνηση της Ρώμης να καταστήσει δυνατή την άμεση επαναλειτουργία ολόκληρου του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι θα γίνει αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο; - Αναλυτικές οδηγίες

Κορωνοϊός: Να πως θα διαγράψετε το πρόστιμο των 150 ευρώ

Περισσότερες πτήσεις εσωτερικού από 18 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης